La covid es dispara a Andorra amb la incidència més alta d’Europa

L'hospital del país posposa les operacions amb ingrés hospitalari per un brot a infermeria i el judici del cas BPA s'ajorna fins al 10 de gener

Hospital Nostra Senyora de Meritxell, d'Andorra

El coronavirus està fent mal a Andorra en ple pont de la Puríssima i a les portes de la campanya de Nadal. El país pirinenc compte amb 2.052 casos actius després de sumar 621 positius des de divendres passat, informa Diari d’Andorra. La xifra d’hospitalitzats és de 29 persones, 7 de les quals requereixen ventilació mecànica en l’UCI.

La incidència acumulada a 14 dies a Andorra s’acosta als 3.000 casos, segons Altaveu. La complicada situació epidemiològica que viu el país veí el situa com el pitjor d’Europa, fins i tot amb registres més preocupants que altres Estats que han pres mesures dràstiques. Avui s’ha confirmat la defunció d’una senyora de 89 anys, de manera que el nombre total de defuncions que deixa la covid de moment a Andorra és de 133 persones.

El greu context sanitari es reflecteix en els serveis més bàsics. L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, l’únic del país, ha posposat les operacions quirúrgiques que suposin ingrés hospitalari. Segons ha confirmat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ho fa després de detectar-se un brot de coronavirus que afecta vuit persones del bloc quirúrgic. Es mantindran les intervencions d’urgència i les prioritàries.

A més, el positiu de dos advocats que havien de participar en el judici del cas BPA ha obligat el Tribunal de Corts a posposar la sessió prevista per a avui. Es reprendrà el 10 de gener, informa Altaveu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.