Puigneró assegura que aviat es restabliran els sistemes de la Generalitat ciberatacats

Aplicacions del Govern i webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s'han vist afectades "amb molta virulència", diu el vicepresident

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró
El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró

Els tècnics informàtics de la Generalitat treballen per a restablir el més aviat possible tots els sistemes que van sofrir un ciberatac en la tarda de divendres. El vicepresident i conseller de Territori i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, va afirmar ahir en una entrevista en el canal 3/24 que “a poc a poc” es van restituint les aplicacions i webs que s’han vist afectades “amb molta virulència”.

Puigneró va assegurar que “si tot va bé, aviat estarà tot restablert, i significarà que haurà estat un intent fracassat”. El vicepresident ha afegit “sembla que darrere hi ha una organització” potent i no un grup d’aficionats, per la qual cosa investigaran l’autoria i intencionalitat del ciberatac i el posaran “en mans de qui correspongui”.

L’atac informàtic es va produir a última hora de la tarda. Entorn de les 20.00 h en va tenir constància el mateix Puigneró, qui va detallar que diverses aplicacions de la Generalitat i webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han estat les principals afectades.

L’Agència Catalana de Ciberseguretat treballa encara per a “restablir els serveis per complet” afectats per un ciberatac de denegació de serveis (DDoS), ha indicat Puigneró.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari