Un sondeig de l’ICPS xifra el suport a la independència en un 39%

Els partidaris de seguir a Espanya són el 53%, segons l’entitat adscrita a la UAB

Junqueras i Puigdemont, a Waterloo amb exconsellers i el raper Valtònyc
Junqueras i Puigdemont, a Waterloo amb exconsellers i el raper Valtònyc

Un sondeig de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), reflecteix que el suport a la independència de Catalunya se situa ara en el 39,4%, mentre que un 52,9% dels enquestats volen que Catalunya segueixi formant part d’Espanya. Fa quatre anys, el sondeig anual de l’ICPS indicava que els partidaris de continuar a Espanya eren un 49% i els que optaven per la secessió, un 44,5%.

Segons les opinions recollides per aquest sondeig, realitzat amb entrevistes a 1.200 persones, a la pregunta de què hauria de ser Catalunya, un 35,5% respon “un estat independent”, però tres fórmules de continuar a Espanya sumen un 54,8%: un 25,5% es mostra partidari que sigui una comunitat autònoma, un 21,2% es decanta perquè sigui un estat d’una Espanya federal, i un 8,1% prefereix que sigui una regió d’Espanya.

Pel que fa al suport que reben els partits, les dades del sondeig assenyalen que ERC s’imposaria en unes eleccions que es votessin ara, amb un 19,6% dels vots, molt per sobre del 10,8% rebuts a les eleccions del passat 14 de febrer. El guanyador d’aquella contesa, el PSC, va rebre un 11,6% dels vots, i segons el sondeig de l’ICPS concentraria ara un 14,3%. Junts experimentaria una petita pujada del 10,1% al 10,5%.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.