Mor un home a Badalona després de rebre la descàrrega d’una Taser dels Mossos

Els agents asseguren que van seguir el protocol, però l'associació Irídia exigeix una investigació

Un agent dels Mossos amb la pistola Taser

El passat divendres 26 de novembre un home va morir a Badalona després de rebre una descàrrega elèctrica de la pistola Taser dels Mossos d’Esquadra, que seguidament el van immobilitzar. Tot va començar després que una família avisés al cos policial que el seu fill els estava amenaçant “amb ganivets”. Els mossos van haver d’entrar al domicili per l’habitatge d’un veí, ja que l’autor dels fets hauria bloquejat les portes d’entrada, i un cop a l’interior van procedir a reduir l’home.

El cos policial ha assegurat que els agents van utilitzar la pistola Taser pel “bé de la família i de tots els mossos presents”. L’home, però, després de caure a terra i ser immobilitzat, va haver de ser traslladat a l’hospital, on va morir dos dies després per una fallada cardíaca. Segons ha comentat a TV3 el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, el ja difunt “estava conscient i seguia verbalitzant algunes amenaces, en referència a les armes blanques que duia” després de rebre la descàrrega. Ara, el cas està pendent de l’autòpsia per tal de determinar les causes de la mort.

Els Mossos mantenen que l’ús de la pistola Taser estava “ajustat al protocol”, segons el qual, a Catalunya, es pot utilitzar en casos de reduccions que impliquin un risc per als agents i pels mateixos afectats, i ha d’anar acompanyat de la gravació de la seqüència. En aquest sentit, les fonts policials indiquen que l’home estava molt agressiu i en un estat d’alteració i, segons el director general dels Mossos, l’home era una persona reincident, tot i que també apunten que podria patir un problema psiquiàtric.

Aquestes explicacions, però, no són suficients per a l’associació en defensa dels drets humans Irídia, que ha exigit una investigació sobre la mort de l’home: “Les actuacions amb Taser han de gravar-se sempre. Confiem que les imatges puguin esclarir els fets davant el jutjat d’instrucció que investigui la mort”. En cas de confirmar-se que la causa de la defunció va ser la descàrrega, es tractaria de la primera mort a Catalunya per l’ús de la Taser des que es va implementar al cos de Mossos, el 2018.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.