Junqueras veu “molt difícil” un acord amb el PSOE sense pacte audiovisual

PSOE i ERC segueixen negociant sobre la futura llei aquest dimecres

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

El president d’ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, s’ha mostrat convençut que “hi ha possibilitats d’arribar” a un acord amb el PSOE sobre la futura llei audiovisual, però ha afegit que “ja veurem” i ha considerat que és “molt difícil” que si “no hi ha acords en qüestions fonamentals per a la societat catalana”, com la llei audiovisual, “hi hagi acords en moltes altres coses”.

“Si no arribem a un acord, veurem què vol dir no arribar a un acord i en quina dimensió no hi hi ha un acord”, ha respost Junqueras al programa Cafè d’Idees (La 2 i Ràdio 4), evitant una negativa categòrica en aquest supòsit.

L’exvicepresident català ha afegit que ell i molt altra gent a Catalunya tenen, per motius històrics, “moltes raons per desconfiar del PSOE”, entre les quals ha citat, la LOAPA i l’”apoyaré” del president José Luís Rodríguez Zapatero, i ha indicat que a ERC els pertoca “intentar obligar el PSOE a negociar” i “a fer polítiques més socials, més justes, més eficients” en els àmbits econòmic, social i nacional.

La negociació entre el PSOE i ERC sobre la futura llei audiovisual continua aquest dijous després d’una reunió per videoconferència mantinguda durant tres hores aquest dimecres, amb l’objectiu, per part del principal partit del govern espanyol, de mantenir viu l’entesa sobre els pressupostos generals de l’Estat, després que ERC constatés que el 6% obligatori de producció audiovisual per part de les plataformes, negociat amb el PSOE, no afecta el gegants del sector amb seu a l’estranger com Netflix i HBO.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.