Deliveroo marxa d’Espanya deixant 3.800 persones sense feina

La plataforma culpa la Llei Rider de la seva decisió

Comanda de Deliveroo
Comanda de Deliveroo

Deliveroo ha deixat d’operar a Espanya aquest dilluns al matí, com ja havia anunciat, de manera que deixa uns 3.800 treballadors sense feina. Les negociacions amb els empleats, iniciades el passat mes de setembre, han tingut com a resultat l’aplicació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO), que afecta principalment a repartidors i treballadors d’oficina.

La sortida de Deliveroo es produeix en ple auge del negoci del repartiment de menjar a domicili, les peticions del qual es van incrementar un 61%, segons el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Des de la seva arribada a Espanya el 2015 havia perdut quota de mercat per l’aparició de competidor com Glovo, Just Eat i Uber Eats, i actualment era la sisena plataforma del sector a Espanya. Hi operava amb uns 3.800 repartidors a 70 ciutats i 10.000 restaurants.

Deliveroo ha publicat un comunicat agraint als seus empleats “el talent” i “el compromís”, i mostrant-se complaguda d’”haver acordat paquets de compensació adequats tant per a ells com ter als riders”. En la carta d’acomiadament remesa als empleats va vincular la decisió de plegar amb l’anomenada Llei Rider, a la qual culpa d’”enormes perjudicis al sector del repartiment” i de “pèrdues estructurals a les empreses”.

L’acord amb els treballadors és el pagament d’indemnitzacions de 45 dies de salari per any treballat, amb un import mínim garantit de 1.000 euros.

(Visited 295 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari