El Govern allargarà finalment fins a l’any 2024 l’externalització del 112

Ho fa malgrat l'acord amb els comuns

El Govern va oferir a la CUP, durant la negociació dels pressupostos, analitzar la internalització del servei de telèfon d’emergència 112, una mesura que s’ha segellat en l’acord tancat amb els comuns. En paral·lel, però, l’executiu ha aprovat allargar l’externalització, com a mínim, fins al març del 2024 amb una nova contractació ara en procés i que no es preveu esmenar. Previsiblement, per tant, la gestió directa d’aquest servei no seria una realitat fins d’aquí a quasi dos anys i mig, i en funció del que conclogui l’estudi promès.

Fonts del Departament d’Interior matisen que, si s’acaba concloent que la gestió directa del 112 és la millor opció i que la internalització és viable en un termini inferior de temps, el contracte sempre es pot rescindir, malgrat que seria a costa d’una indemnització a l’empresa adjudicatària.

El Govern, en tot cas, no es planteja modificar la previsió i oferir una concessió de menys de dos anys per permetre més marge de maniobra (el cost seria superior i hi ha risc de no trobar licitadors, assegura), i recorda que una eventual internalització “té certa complexitat i no es pot fer d’un dia per l’altre i, mentre s’analitza aquesta opció, cal seguir prestant el servei”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.