La ministra d’Educació diu que s’ha de complir la sentència del castellà

Desmenteix així les paraules del conseller Cambray, que deia que la ministra li garantia que no s’hauria d’aplicar

Pilar Alegría, ministra d'Educació

El govern espanyol rectifica i diu ara que la sentència del Tribunal Superior de Justícia sobre el castellà a les escoles sí que s’ha de complir. És el contrari del que deia el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que va assegurar que la ministra d’Educació, Pilar Alegría, li havia garantit personalment que no s’haurien d’ampliar el 25% de les classes en castellà a les escoles catalanes, com diu la sentència.

Fins ara semblava que la Moncloa se’n rentava les mans i sostenia que era la Justícia qui havia de demanar que aquesta sentència s’executés. Ara, però, hi ha un canvi de discurs i és la mateixa ministra Alegría qui assegura que la Generalitat està obligada a complir la sentència.

“Davant una sentència ferma no hi ha debat, és de compliment obligat per part de qualsevol administració pública; ja sigui la Generalitat o qualsevol ciutadà, estem obligats al compliment de la sentència”, diu Alegría.

De la seva banda, el PP manté la pressió sobre el govern espanyol i insisteix que si la Generalitat no obeeix s’hauria d’aplicar l’article 155 de la Constitució per tal que Madrid controli les competències d’Educació. El portaveu del PP i alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, diu que la mesura estaria justificada, tot i que creu que l’executiu de Sánchez hauria de tenir altres maneres de fer complir la llei.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides