Habitatge Metròpolis Barcelona construirà 4.500 pisos de lloguer assequible en vuit anys

L’Àrea Metropolitana de Barcelona és un dels ‘partners’ d’aquesta societat mixta

Conjunt d’habitatges, al sector les Guardioles, a Molins de Rei / Pascual-Ausió-Fernández, SCP.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) construirà un total de 4.500 habitatges en els pròxims vuit anys en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i un soci privat, NICRent Residencial. Les tres parts configuren la societat mixta Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB), participada al 50% per l’administració pública. Així mateix, els pisos s’edificaran de manera equitativa entre la capital catalana i els municipis metropolitans.

L’objectiu de l’AMB és consolidar indefinidament l’ampliació del parc d’habitatge assequible a l’àrea metropolitana i a la ciutat de Barcelona.

Per aquest motiu, els 4.500 pisos es destinaran a lloguer de renda social i tindran un preu per sota del de mercat. Aquesta qualificació serà permanent, per tal d’evitar una eventual desprotecció i pèrdua d’habitatge per part de les persones que hi residiran.

L’aixecament dels 4.500 habitatges es desenvoluparà en quatre fases i comptarà amb un finançament total de 116 milions d’euros, repartits a parts iguals entre els socis públics i els privats. La primera fase del projecte farà realitat 640 pisos, ubicats a la Marina del Prat Vermell (106 habitatges), la Sagrera (106) i Casernes de Sant Andreu (112), a la ciutat de Barcelona; i al Saló Central de Sant Boi de Llobregat (110), al Turó del Sastre de Montgat (130) i a la Catalana, a Sant Adrià de Besòs (57).

Aquesta primera fase servirà per allotjar al voltant de 1.600 persones, i els treballs de construcció, segons dades del sector, generaran més de 1.000 llocs de feina.

La segona part del projecte finalitzarà amb 1.500 pisos construïts; la tercera, amb 3.000; i finalment s’arribarà fins als 4.500 en un període de vuit anys.

S’haurà de garantir la qualitat ambiental i la sostenibilitat dels projectes, amb criteris d’estalvi energètic, així com l’impuls de la innovació i de processos de producció industrials.

Els projectes hauran de fomentar la qualitat arquitectònica, l’accessibilitat universal i la flexibilitat dels usos en l’habitatge, així com garantir espais comunitaris i exteriors de qualitat.

La constitució de la societat HMB, afirma Antonio Balmón, vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, “és la culminació d’un esforç ferm per impulsar polítiques metropolitanes d’habitatge de lloguer assequible que responguin a les necessitats reals dels ciutadans i que facin front a l’actual emergència residencial”.

 

Arquitectura sostenible i inclusiva

La construcció d’habitatges de qualitat és una de les màximes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Ja sigui en les promocions impulsades per l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (Impsol) o bé en les que desenvoluparà la societat Habitatge Metròpolis Barcelona, l’AMB pren cura que siguin pisos sostenibles, inclusius i flexibles.

Els nous edificis han de vetllar per la reducció de la petjada ecològica i minimitzar les emissions de CO2 i la posterior demanda d’energia. Això s’aconsegueix utilitzant materials reciclats i reciclables i amb l’ús d’instal·lacions d’alta eficiència energètica.

A més, la producció d’electricitat amb plaques fotovoltaiques permetrà donar resposta a les necessitats de la comunitat. El coordinador tècnic de l’Impsol, Josep Borrell, afirma que “no ens podem permetre el luxe de no fer-ho tot pel clima”.

A més, els habitatges situen la cuina com a espai central, i la qualitat i l’amplitud de les estances permeten que totes les activitats puguin ser efectuades per dues persones, per tal d’afavorir l’eliminació dels rols tradicionals en el si de les famílies que ocuparan aquestes vivendes. Així, s’hi aplica la perspectiva de gènere.

(Visited 350 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari