ERC obté un 6% de català a Netflix i el traspàs de Rodalies a canvi del suport als pressupostos

El govern d'Espanya s'assegura 182 suports al Congrés per tirar endavant els comptes

Pedro Sánchez i Gabriel Rufián, l'any 2020, a la Moncloa
Pedro Sánchez i Gabriel Rufián, l'any 2020, a la Moncloa

Els pressupostos generals de l’Estat també tenen l’aprovació a tocar, després que el govern d’Espanya hagi tancat amb ERC un acord que assegura la llum verda de 182 diputats del Congrés, un suport més ampli que la majoria simple -més vots a favor que en contra- requerida per aprovar els comptes.

A canvi del seu suport dels 13 diputats republicans als pressupostos, ERC ha aconseguit que les plataformes de continguts audiovisuals en streaming com Netflix i HBO hagin d’oferir almenys un 6% dels seus continguts en català, èuscar o gallec, les llengües cooficials d’Espanya, i que el govern central iniciï aquest mes el traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat de Catalunya.

Quant a les infraestructures, ERC també ha acordat amb el govern d’Espanya un increment de la inversió fins al 19%, ja previst a l’Estatut d’Autonomia, així com una dotació de 5,7 milions d’euros per a millorar vies de trànsit rodat, una partida d’1,6 milions d’euros per compensar la fi dels peatges de l’AP-7 i l’AP-2, i el traspàs de la gestió de les autovies B-23 i B-30.

Pel que fa a l’oferta audiovisual de plataformes d’streaming, el 20% de la quota europea haurà de ser en les llengües cooficials, i es destinaran 10,5 milions per impulsar la producció en aquestes llengües.

Altres acords assolits entre el govern espanyol i ERC són l’equiparació de les condicions de jubilació dels agents rurals i els Mossos d’Esquadra amb els de la Policia Nacional i l’Ertzaintza, la retirada de la partida que s’havia de destinar a reformes de millora a la prefectura de la Policia Nacional de la Via Laietana de Barcelona, i la transferència de 10 milions d’euros a la Generalitat perquè adquireixi pisos de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) per destinar-los a habitatge social.

La llum verda als pressupostos generals de l’Estat arriba després que ERC acceptés facilitar l’aprovació dels pressupostos del govern municipal de Barcelona, a canvi que els comuns fessin el mateix amb els del govern de la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides