ERC obté un 6% de català a Netflix i el traspàs de Rodalies a canvi del suport als pressupostos

El govern d'Espanya s'assegura 182 suports al Congrés per tirar endavant els comptes

Pedro Sánchez i Gabriel Rufián, l'any 2020, a la Moncloa
Pedro Sánchez i Gabriel Rufián, l'any 2020, a la Moncloa

Els pressupostos generals de l’Estat també tenen l’aprovació a tocar, després que el govern d’Espanya hagi tancat amb ERC un acord que assegura la llum verda de 182 diputats del Congrés, un suport més ampli que la majoria simple -més vots a favor que en contra- requerida per aprovar els comptes.

A canvi del seu suport dels 13 diputats republicans als pressupostos, ERC ha aconseguit que les plataformes de continguts audiovisuals en streaming com Netflix i HBO hagin d’oferir almenys un 6% dels seus continguts en català, èuscar o gallec, les llengües cooficials d’Espanya, i que el govern central iniciï aquest mes el traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat de Catalunya.

Quant a les infraestructures, ERC també ha acordat amb el govern d’Espanya un increment de la inversió fins al 19%, ja previst a l’Estatut d’Autonomia, així com una dotació de 5,7 milions d’euros per a millorar vies de trànsit rodat, una partida d’1,6 milions d’euros per compensar la fi dels peatges de l’AP-7 i l’AP-2, i el traspàs de la gestió de les autovies B-23 i B-30.

Pel que fa a l’oferta audiovisual de plataformes d’streaming, el 20% de la quota europea haurà de ser en les llengües cooficials, i es destinaran 10,5 milions per impulsar la producció en aquestes llengües.

Altres acords assolits entre el govern espanyol i ERC són l’equiparació de les condicions de jubilació dels agents rurals i els Mossos d’Esquadra amb els de la Policia Nacional i l’Ertzaintza, la retirada de la partida que s’havia de destinar a reformes de millora a la prefectura de la Policia Nacional de la Via Laietana de Barcelona, i la transferència de 10 milions d’euros a la Generalitat perquè adquireixi pisos de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) per destinar-los a habitatge social.

La llum verda als pressupostos generals de l’Estat arriba després que ERC acceptés facilitar l’aprovació dels pressupostos del govern municipal de Barcelona, a canvi que els comuns fessin el mateix amb els del govern de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides