El Govern i els Comuns es reuneixen aquesta tarda per a desbloquejar els pressupostos

L'Executiva d'ERC es va instar a "intensificar les negociacions amb En Comú Podem" després del 'no' de la CUP als comptes

Imatge d'arxiu - Reunió entre Pere Aragonès i Jéssica Albiach

La Generalitat mou fitxa. El Govern es reunirà aquesta tarda amb representants d’En Comú Podem per a tractar de desbloquejar la negociació dels pressupostos, segons Europa Press. Així ho va decidir ahir l’executiva d’ERC, reunida d’urgència, després de conèixer el ‘no’ definitiu de la CUP als comptes.

Després de la trobada, ERC va fer públic un comunicat en el qual s’instava a “intensificar les negociacions amb En Comú Podem”. El seu objectiu és el d'”explorar al màxim les possibilitats d’acord amb els Comuns per a garantir l’agenda de progrés que Catalunya necessita”.

La trobada entre l’Executiu de Pere Aragonès i els de Jéssica Albiach se celebrarà aquest diumenge, sense temps a perdre. El dilluns a les 10.00 h finalitza el termini per a retirar les esmenes a la totalitat presentades abans que arribin al Ple del Parlament.

En Comú Podem va registrar divendres passat una esmena a la totalitat dels pressupostos com a mesura de pressió al Govern. Al mateix temps que els morats continuaven tendint la seva mà, alertaven Aragonès i Giró, el conseller d’Economia i Hisenda, que el temps de negociació finalitzava.

En la seva primera intervenció en la III Assemblea Nacional de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach va reafirmar la seva predisposició per a negociar amb el Govern amb l’objectiu de “millorar els pressupostos” i aconseguir que siguin els de la “transformació” que a parer seu necessita el país.

Precisament l’assemblea dels Comuns, que conclou en el matí del diumenge en Montjuïc, retardarà fins a la tarda la trobada amb el Govern. A les 12.00 h està previst que finalitzi l’esdeveniment de la formació amb un gran acte en el qual participaran, al costat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la vicepresidenta del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz; la ministra d’Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra; el ministre de Consum, Alberto Garzón; i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra.

Mantenir la unitat independentista

En un comunicat fet públic després de la reunió de la seva executiva, ERC lamentava la negativa de la CUP a continuar negociant els comptes, però afirmava que “no renunciarà als objectius marcats en la legislatura”. En concret, a aquells relatius a “l’amnistia i l’autodeterminació”. Per això, es comprometen a “continuar treballant amb una majoria independentista que reforci el camí cap a la república catalana, en el qual la CUP té un paper clau”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides