39 palestins amotinats a l’aeroport del Prat demanen asil polític

Els passatgers, procedents d'Egipte, es neguen a seguir viatjant

L'aeroport de Barcelona-El Prat
L'aeroport de Barcelona-El Prat

39 passatgers d’origen palestí que viatjaven en un vol que connectava El Caire (Egipte) amb Bogotà (Colòmbia) i Quito (Equador) s’han amotinat aquesta setmana a l’aeroport de Barcelona-El Prat, on han fet escala, negant-se a tornar a l’avió.

Des de dilluns passat a les 11 hores del matí, aquests passatgers, que compten amb passaports libanesos, romanen a la sala de l’aeroport del Prat habilitada per a les persones que estan tramitant una sol·licitud d’asil, que està equipada amb serveis bàsics.

Els 39 passatgers, de fet, reclamen asil polític a les autoritats espanyoles. La Policia Nacional tenia 72 hores per comprovar la identitat d’aquests viatgers i descartar que tinguin ordres de detenció vigents. Un cop superin el tràmit, seran atesos pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, ha difós Europa Press.

Fonts de la Delegació del Govern citades per EFE indiquen els viatgers romanen “de manera voluntària” a l’aeroport, ja que poden tornar al punt d’origen o continuar el viatge cap a Sud-amèrica.

La Policia apunta que pot tractar-se d’un avió-pastera, dies després que, arran d’una falsa emergència mèdica, un vol que connectava Casablanca amb Istanbul aterrés a Palma de Mallorca i un grup de persones de nacionalitat marroquina baixés de l’avió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.