39 palestins amotinats a l’aeroport del Prat demanen asil polític

Els passatgers, procedents d'Egipte, es neguen a seguir viatjant

L'aeroport de Barcelona-El Prat
L'aeroport de Barcelona-El Prat

39 passatgers d’origen palestí que viatjaven en un vol que connectava El Caire (Egipte) amb Bogotà (Colòmbia) i Quito (Equador) s’han amotinat aquesta setmana a l’aeroport de Barcelona-El Prat, on han fet escala, negant-se a tornar a l’avió.

Des de dilluns passat a les 11 hores del matí, aquests passatgers, que compten amb passaports libanesos, romanen a la sala de l’aeroport del Prat habilitada per a les persones que estan tramitant una sol·licitud d’asil, que està equipada amb serveis bàsics.

Els 39 passatgers, de fet, reclamen asil polític a les autoritats espanyoles. La Policia Nacional tenia 72 hores per comprovar la identitat d’aquests viatgers i descartar que tinguin ordres de detenció vigents. Un cop superin el tràmit, seran atesos pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, ha difós Europa Press.

Fonts de la Delegació del Govern citades per EFE indiquen els viatgers romanen “de manera voluntària” a l’aeroport, ja que poden tornar al punt d’origen o continuar el viatge cap a Sud-amèrica.

La Policia apunta que pot tractar-se d’un avió-pastera, dies després que, arran d’una falsa emergència mèdica, un vol que connectava Casablanca amb Istanbul aterrés a Palma de Mallorca i un grup de persones de nacionalitat marroquina baixés de l’avió.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari