Jaume Giró és el nou home fort de JxCat

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha passat de ser un “fitxatge estrella” i independent, a ser el nou home fort de JxCat, la persona de referència del partit dins del Govern. I ho és fins i tot al davant del vicepresident, Jordi Puigneró. La confecció i la negociació dels pressupostos de la Generalitat per al 2022 han situat Giró al centre de l’atenció mediàtica, i també li han atorgat una situació de poder i de capacitat de decisió que fins ara ningú de JxCat havia tingut al Govern de Pere Aragonès.

Així, independentment de com acabin les negociacions polítiques dels comptes, només el procés per aprovar-los a l’executiu i les converses mantingudes amb la CUP, els comuns i el PSC, han fet que la seva figura hagi guanyat pes polític i, sobretot, acceptació social entre l’independentisme. Ara per ara, de fet, fonts d’ERC asseguren que Giró és la persona amb la qual més sintonia té el president i que cap conseller republicà ha tingut cap problema amb ell. Ans al contrari, tota la bancada d’ERC al Govern parla bé del conseller d’Economia, i això feia anys que no passava. Aquest creixement de la seva figura ha fet que Giró comenci a ser percebut dins de JxCat com una possible alternativa a Laura Borràs i a Jordi Puigneró per a liderar la marca en unes futures eleccions catalanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides