Milers de persones es manifesten en defensa de les pensions

La marxa ha comptat amb el suport d'unes 500 persones a Barcelona i 4.000 a Madrid

Foto: @podem_cat

La defensa del sistema públic de pensions ha mobilitzat avui a milers de persones en ciutats de tot Espanya. La marxa més multitudinària s’ha dut a terme a Madrid amb la participació d’unes 4.000 persones, mentre que a Barcelona l’assistència ha estat d’unes 500, segons dades de la Guàrdia Urbana recollits per l’Agència EFE.

Les reivindicacions dels manifestants s’han centrat a exigir al Govern de Pedro Sánchez que retiri el seu “projecte de llei de reforma, empobriment i privatització” de les pensions, ha dit la portaveu de la Mesa por el Blindaje de las Pensiones, Sara García. A més, les entitats presents volen que en els pressupostos de l’Estat per a 2022 s’inclogui la revaloració en funció de l’increment interanual de l’IPC i equipar les pensions mínimes al Salari Mínim Interprofessional (SMI), informa La Vanguardia.

La manifestació ha estat convocada per la Mesa por el Blindaje de las Pensiones i aquesta setmana ha adquirit actualitat després de la polèmica que ha suscitat la intenció del ministre de Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, de modificar el còmput de les prestacions. En resposta, la diputada d’Unidas Podemos i portaveu d’En Comú Podem en el Congrés, Aina Vidal, ha subratllat que “en cap cas” la seva formació donarà suport a una ampliació del període de càlcul de les pensions, ja que tothom entén que parlar d’això implica “retallades”.

A Barcelona, unes 500 persones, segons la Guàrdia Urbana, convocades per la Marea Pensionista, han protestat per la reforma en una marxa que ha discorregut des de la plaça de Catalunya fins a la de Sant Jaume. Ramón Franquesa, de la Marea, ha recordat a Efe que en la manifestació s’ha reclamat que es mantingui el caràcter públic del sistema de pensions espanyol i que es torni a la norma que fixa l’edat de 65 anys per a poder jubilar-se.

Igualment, ha demanat que es pugin les pensions més baixes i que s’incrementi l’import que cobren les dones per a reduir la bretxa de gènere en aquest àmbit, que xifra en el 30%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides