L’oferta del govern per convèncer la CUP de cara als pressupostos

L'executiu proposa reduir les ràtios d'alumnes, limitar les intervencions de la BRIMO i més habitatge públic

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El govern que presideix Pere Aragonès ha fet una oferta d’última hora a la CUP per tractar de convèncer els anticapitalistes d’avalar els pressupostos del 2022, els quals s’enfrontaran al debat a la totalitat el pròxim 22 de novembre, després que aquest dilluns el Consell Executiu els hagi aprovat. L’oferta inclou, segons ha publicat l’ACN, una rebaixa de ràtios progressiva a Educació, canvis en el paper de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra, la internalització del 112, la construcció d’habitatge públic i el desenvolupament dels impostos de la Llei del canvi climàtic.

Pel que fa a la reducció de ràtios, la idea del govern és passar de 25 a 20 alumnes per aula, progressivament, a Infantil i Primària, de manera que el curs 2022-2023 començaria amb 1.545 nous professionals. Una mesura que suposaria incrementar en 56,8 milions d’euros el capítol 1 del Departament d’Educació.

En relació amb l’ordre públic, l’Executiu d’Aragonès defensa limitar tant com sigui possible la intervenció de l’ARRO i la BRIMO dels Mossos durant els desallotjaments. Concretament, Interior es compromet a monitorar l’evolució dels casos en els quals s’acabi requerint la intervenció d’aquestes unitats, i a desplegar un nou protocol policial per a les actuacions sota mandat judicial durant un desallotjament.

L’oferta del govern a la CUP també inclou la possibilitat d’internalitzar el 112, com ja contemplen els comptes pel servei del 061, i també la construcció de més habitatge públic. En aquest sentit, els anticapitalistes consideren insuficient l’increment del pressupost per habitatge de 300 a 750 milions, ja que creuen que hauria de pujar fins als 1.000 milions d’euros, i per això l’executiu català -segons ha avançat RAC1– ha garantit als cupaires la construcció de 2.000 habitatges públics i la compra de 1.000 més.

Pel que fa a la Llei del canvi climàtic, el govern d’Aragonès també s’ha compromès a impulsar abans que acabi el 2022 els impostos pendents de desenvolupar, i ha garantit que començarà aquest novembre pel de les emissions d’òxid de nitrogen emeses pels grans vaixells.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides