La UGT alerta que la situació a Brians 2 pel brot de covid és “crítica”

El sindicat denuncia "decisions erràtiques" del Departament de Justícia per garantir la seguretat

Centre penitenciari de Brians 2

El sindicat UGT ha denunciat que el centre penitenciari de Brians 2 es troba en una situació “crítica” arran de la decisió de confinar els interns per respondre al brot de covid-19 que s’hi ha detectat. En declaracions al programa El cafè d’idees de RTVE, el portaveu de la sectorial de presons de la UGT, Xavier Martínez, ha lamentat que en els sis mesos que la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, porta al capdavant del departament “poc més que poques paraules ha dit; de fets, cap ni un”. El portaveu del sindicat ha alertat que “en el ventall de perfils, es donen situacions d’interns que no volen estar tancats 24 hores al dia en una cel·la, que volen tenir comunicacions amb els seus familiars, no per videoconferència sinó en persona, i aquestes situacions provoquen tensions”.

En aquest context, la UGT, en un comunicat ha denunciat que el confinament total de Brians 2 respon a “les erràtiques decisions que el Departament de Justícia està prenent per garantir la seguretat en els centres penitenciaris”. El sindicat considera “incomprensible que, en un moment on els indicadors de contagi a nivell general tornen a repuntar, els responsables penitenciaris no s’hagin avançat prenent mesures preventives per evitar el tancament total del centre, amb les dificultats per garantir la seva seguretat que això representa”.

La UGT creu que “alguna cosa no funciona al Departament de Justícia quan l’únic centre de treball confinat a tot el país és precisament un centre penitenciari”. El sindicat denuncia que “el Departament de Justícia, amb la consellera Ciuró al capdavant, manté els professionals penitenciaris en l’abandonament més absolut, menystenint el greu problema de manca de personal que pateixen els centres penitenciaris, que es reflecteix en la pèrdua de més de 500 professionals en els darrers anys, així com el greu problema d’envelliment de la plantilla que actualment se situa en una mitjana de 53 anys”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.