Francesc Homs presenta recurs a Estrasburg per la condemna del 9-N

L'exconseller al·lega violació de drets fonamentals, "arbitrarietat" i "utilització política" del Constitucional

Francesc Homs

L’exconseller Francesc Homs ha presentat aquest dimarts davant del Tribunal Europeu de Drets Humans un recurs contra la condemna del Tribunal Suprem que el març del 2017 el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació i a 30.000 euros de multa per la consulta del 9 de novembre del 2014. Homs ho ha anunciat acompanyat de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el setè aniversari d’aquella consulta. Es tracta del primer recurs sobre el 9-N que arriba a Estrasburg.

En aquest recurs, Homs assegura que s’han violat drets fonamentals, i assenyala que el Suprem ha estat “arbitrari” i que el Tribunal Constitucional ha estat “utilitzat” de forma política mantenint “un bloqueig inexplicable jurídicament”.

Ha recordat que va ser acusat per la justícia espanyola el dia que va prendre possessió com a diputat al Congrés, cosa que el va portar a ser jutjat directament pel Suprem, i que per això va ser el primer a tenir una sentència ferma per part d’aquest tribunal. “I el Constitucional, per resoldre el recurs d’empara per poder accedir a la justícia europea, ha trigat més de quatre anys i mig. És un bloqueig inexplicable jurídicament, que només es pot entendre des de la utilització política del TC per els interessos de l’Estat”, ha denunciat.

També argumenten en el recurs que, malgrat que el Suprem el va acusar de cometre desobediència per no complir resolucions del TC, “el govern espanyol ha incomplert en reiterades ocasions sentències” de l’Alt Tribunal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.