Rubén Guijarro (PSC), nou alcalde de Badalona

La moció de censura contra Albiol ha tirat endavant amb el 'sí' del PSC, ERC, Junts, Badalona En Comú i Guanyem Badalona

El nou alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, pren possessió del càrrec

L’aparició de Xavier García Albiol als ‘Papers de Pandora’ ha portat el ja exalcalde de Badalona a enfrontar-se a una moció de censura, que ha proclamat el socialista Rubén Guijarro nou batlle del municipi. El seu nomenament ha estat possible gràcies als vots del PSC, ERC, Badalona En Comú Podem i Junts, que també formaran part del Govern, així com de Guanyem Badalona, tot i que quedarà fora de l’executiu.

Així, la moció de censura ha tirat endavant amb 16 ‘sí’ i 11 ‘no’ -dels regidors del PP-, un resultat que l’oposició ha aplaudit efusivament, convertint Guijarro en l’alcalde més jove de Badalona, amb 39 anys. El nou batlle del municipi ha acusat Albiol de tenir una actitud “lamentable, poc ètica i irrespectuosa amb els veïns” per haver-se “atrinxerat en la mentida”, i ha remarcat que “va tenir l’oportunitat de redimir els seus errors (dimitint), però va avantposar els seus interessos als de tota la ciutat“.

Per a l’exalcalde de Badalona, però, la moció es basa “única i exclusivament en el ‘tots contra Albiol'”, i ha estat “forçada per la classe política en contra de la voluntat majoritària dels veïns”. Ha assegurat que el poder mercantil en la societat offshore ha estat una excusa, i ha insistit que el “fa 16 anys era legal, i de seguir existint ho seguiria sent“. Albiol ha admès que els fets de les darreres setmanes l’han “afectat moltíssim, tant a nivell personal com familiar”, i ha agraït el suport que ha rebut de diversos veïns, assegurant que continuarà treballant per la ciutat.

Els grups que formaran el nou govern municipal han assenyalat la corrupció d’Albiol i del PP. La presidenta de Badalona En Comú, Aïda Llauradó, ha remarcat que els ciutadans del municipi “no mereixen ser governats per polítics que han creat empreses offshore en un paradís fiscal” i ha acusat el govern d’Albiol d’utilitzar “diners públics per fer publicitat enganyosa” sobre els projectes. Una idea amb la qual ha coincidit el regidor de Junts, David Torrents, que ha assenyalat l’exalcalde per “gastar diners en propaganda que podria haver fet servir per rescatar persones”.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Àlex Montornès, ha afirmat que la moció de censura “va en contra de la corrupció i les mentides”, i “a favor d’una forma de fer política honesta i responsable”, alhora que ha demanat a Albiol “que no s’agafi més a la cadira” i renunciï a l’acta de regidor. Per la seva banda, la regidora de Guanyem Badalona Nora San Sebastián ha respost a Albiol que el seu projecte no és fer-lo fora a ell, sinó “desallotjar de l’alcaldia les polítiques que representa”: “Avui també fem fora al PP, el partit més corrupte de l’Estat”, ha assegurat. La regidora també ha retret al PSC que no hagin arribat a un acord per incloure el seu grup municipal al nou govern de Badalona.

Aquest ple d’investidura ha estat el cinquè que ha afrontat Badalona en els darrers sis anys. De fet, des del 2018, la ciutat ha tingut quatre alcaldes, cinc governs i ha viscut dues mocions de censura.

(Visited 205 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari