Sánchez aconsegueix tramitar els pressupostos amb el suport d’ERC

L'independentisme es mostra una vegada més fracturat, amb retrets mutus dels dos partits del Govern

Rufián i Sánchez al Congrés

El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous les esmenes a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), de manera que la cambra baixa ha donat llum verda a la tramitació parlamentària dels comptes proposats pel govern espanyol. Havien presentat esmenes a la totalitat els grups parlamentaris del PP, Vox, Cs, Junts, CUP, Fòrum Astúries i Coalición Canaria. Però PSOE, Podem, ERC, PDeCAT, PNB, EH Bildu o Més País han permès que la cambra baixa els tiri endavant.

D’aquesta manera, l’executiu de Pedro Sánchez ha passat la primera fase necessària perquè els pressupostos espanyols siguin una realitat. La seva tramitació depenia dels vots d’Esquerra Republicana, que els ha condicionat a una nova llei de l’audiovisual que protegeixi el català.

Una altra vegada, el debat pressupostari ha exhibit la divisió dels dos partits que manen a Catalunya, que han airejat les seves diferències en públic. La primera pedra la va llançar ahir la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, que va acusar ERC d’oferir un “xec en blanc” al govern espanyol pels pressupostos de l’Estat “a canvi de res”. La resposta ha arribat avui per part del portaveu republicà, Gabriel Rufián, que ha afirmat que la formació de Nogueras fa massa temps que viu allunyat de la realitat.

Rufián ha defensat que “forma part de la nostra responsabilitat negociadora i parlamentària no desaprofitar una sola oportunitat de millorar la vida de la gent, visqui on visqui”. I en aquest punt ha llançat la crítica a Junts: “Qui qualifiqui això d’inutilitat o de “a canvi de res”, fa molt temps que s’asseu en un escó, que es mou en cotxe oficial i que viu a Twitter”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.