Glovo segueix incomplint la llei ‘rider’, en vigor des de l’agost

CCOO alerta que l'empresa ha disminuït els ingressos dels repartidors, i que alguns s'estan endeutant per no poder afrontar la quota d'autònom

Un repartidor de Glovo

Foto: CCOO de Catalunya

CCOO de Catalunya ha denunciat, a través d’un comunicat, que Glovo segueix sense complir la coneguda com a llei ‘rider’, la qual va entrar en vigor el passat mes d’agost i obliga les empreses de repartiment a domicili a contractar els treballadors. Segons CCOO, però, avui dia “la gran majoria” dels repartidors de Glovo “segueixen com a falsos autònoms”, sent així l’única empresa del sector que no compleix la llei.

El sindicat també ha alertat que Glovo hagi fet “canvis en la seva APP per intentar eliminar els indicis de laboralitat”, i que aquests “comporten una disminució important dels ingressos de les persones treballadores“. Com ha explicat a EL TRIANGLE la secretària de Noves Realitats del Treball i Economia Social i Solidària de CCOO, Carmen Juares, l’empresa “ha baixat de manera unilateral el preu que paga als repartidors per cada comanda”, i això ha causat que alguns no puguin fer front a la quota d’autònom, “el que significa que s’estan endeutant amb l’Agència Tributària“.

Segons CCOO, la reducció d’ingressos dels repartidors de Glovo, afegida a la negativa de l’empresa de contractar com a assalariats els treballadors, “els obliga, en els casos més extrems, a escollir entre pagar la quota d’autònom o comprar menjar i pagar el lloguer”, de manera que molts s’endeuten amb Hisenda. Com ha explicat Juares, CCOO està posant denuncies davant d’Inspecció del Treball “per al reconeixement de la laboralitat” dels repartidors.

La secretaria de Noves Realitats del Treball ha remarcat que en les últimes setmanes “ha augmentat molt el nombre de persones que venen al sindicat explicant aquesta situació i preguntant-nos què poden fer”. CCOO, però, no té dades concretes de les persones que treballen en el sector ni de les que estan tenint problemes amb el pagament de les quotes d’autònoms a causa de la “poca transparència” d’empreses com Glovo. Segons Juares, l’empresa continua dient que no contractarà els repartidors com a assalariats, tot i que ho exigeix la llei, i CCOO “no descarta noves mobilitzacions“.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari