El govern espanyol es compromet a derogar la reforma laboral del 2012

Pedro Sánchez acorda amb Nadia Calviño i Yolanda Díaz la derogació abans que acabi l'any

El govern espanyol ha pactat derogar la reforma laboral. Després de mesos de discrepàncies, el president Pedro Sánchez ha aconseguit que les vicepresidentes Nadia Calviño i Yolanda Díaz es posessin d’acord i, en espera dels detalls, sembla que s’ha imposat la visió de la vicepresidenta segona i ministra de Treball.

La decisió és derogar la llei laboral del govern de Mariano Rajoy, de l’any 2012. Unides Podem sempre ha insistit en aquest concepte per deixar clar que s’havia de fer una legislació nova de cap a peus. El PSOE, amb Calviño al capdavant, defensava només una reforma de la reforma.

Fonts de La Moncloa diuen que es prioritzarà l’acord amb patronal i sindicats, però l’objectiu és clar: el de derogar la reforma laboral de Rajoy. Aquestes fonts expliquen que la reunió (Sánchez amb Calviño i Díaz) s’ha fet en un clima positiu i amb actitud constructiva.

Aquest dimecres hi ha reunió de la taula de diàleg social. Comissions Obreres ja ha dit que l’acord s’ha d’aconseguir aquest novembre i si la patronal no afluixa, el govern espanyol haurà de tirar pel dret.

El compromís de la Moncloa, això sí, és la derogació de la reforma laboral abans que acabi l’any, per tant, abans de dos mesos. Es prioritzaran tres aspectes de cara a la nova llei: reducció de la temporalitat, de la precarietat, i un augment de l’ocupació.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari