Sanchis no eliminarà ‘Bricoheroes’ però supervisarà les actuacions de Peyu i Jair Domínguez

La presidenta de la CCMA, Núria Llorach, diu, al Parlament, que la supressió del gag pederasta i masclista “no és censura, sinó criteri”

Jair Domínguez i Peyu al fragment masclista censurat del programa 'Bricoheroes' d'aquest diumenge 24 d'octubre

El programa Bricoheroes, realitzat per Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez, que TV3 emet pel seu canal de youtube els diumenges per la nit i que és accessible a la carta al seu portal d’Internet no serà suspès, malgrat que els grups de l’oposició ho han demanat aquest matí en la reunió de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament. Aquesta sol·licitud arriba després que Peyu pengés al seu canal de Twitter un gag en què deia que li faria molta il·lusió que “me la xupés la Leticia Ortiz”. Aquest gag apareixia en el primer capítol de la nova temporada de Bricoheroes, que va començar diumenge passat, i va ser censurat pel director de TV3, Vicent Sanchis.

A partir d’ara, Sanchis s’ha compromès a “cerciorar-nos que Bricoheroes compleix el Llibre d’Estil i criteris sensats”. S’ha negat, però, a eliminar el programa dels canals en els quals els distribueix TV3 actualment. Tampoc no ha considerat que mereixi cap sanció que Peyu difongués el gag, comportament del tot irregular ja que els drets sobre el contingut del programa són de TV3 i no de Bricoheroes. La presidenta de la CCMA, Núria Llorach, s’ha sumat a aquesta negligència de Sanchis i, tot i reconèixer que “algú sense autorització de TV3 va penjar aquest gag”, no ha cregut necessari sancionar a qui ho va fer. “No és censura, és criteri”, ha argumentat Llorach per justificar la decisió d’eliminar el gag, actitud que va imputar en algunes intervencions a Vicent Sanchis i en d’altres al cap d’Entreteniment i Culturals de TV3, Christian Trepat.

Tant Llorach, que va ser directora de l’Institut Català de la Dona, sota el govern de Jordi Pujol, com Vicent Sanchis, han considerat que el gag era masclista, però que no justificava la supressió del programa. De fet, Sanchis ha explicat que els dona molt bons resultats d’audiència com a argument per justificar la seva continuïtat. L’última paraula sobre aquest debat l’haurà de dir el Consell de l’Audiovisual de Catalunya que decidirà els propers dies si proposa sancionar un programa que ja té obert un expedient per incloure publicitat irregular que  pot costar 90.000 euros a la CCMA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides