Esmena a la totalitat de Junts als pressupostos de Pedro Sánchez

El partit de Puigdemont renuncia de moment a la negociació i situa tota la pressió sobre ERC

Míriam Nogueras

Junts ja ha registrat l’esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat. Així ho ha anunciat aquest dijous Míriam Nogueras, la portaveu de la formació al Congrés dels Diputats. “Votar a favor dels comptes és fer-ho a favor que a Catalunya només arribin la meitat dels recursos que estan previstos”, ha apuntat Nogueras. “El govern de l’Estat no compleix els acords”, ha indicat en referència a l’entesa a la qual va arribar ERC amb els pressupostos de l’any passat. “Apostem per no ser ingenus i per ser exigents. Hem de fer servir tota la força que tenim”, ha ressaltat Nogueras, que també ha demanat als republicans seguir el seu exemple en les pròximes hores.

Josep Lluís Cleries, portaveu al Senat, ha estat l’encarregat d’explicar les cinc condicions que Junts posava per negociar els pressupostos abans del tràmit de les esmenes a la totalitat. Dues d’elles tenen a veure amb el finançament: fons covid -almenys 1.500 milions d’euros per al 2022- i cogestió dels fons europeus, carpeta pactada per ERC l’any passat i que no s’ha complert; blindatge del català en la nova llei de l’audiovisual; mecanisme de compliment de les inversions pactades; i, per últim, el traspàs complet de Rodalies davant el funcionament deficient de la infraestructura.

La portaveu de Junts a Madrid ha ressaltat que no ha existit, fins ara, un front comú a Madrid amb ERC per tractar les esmenes a la totalitat. De fet, ha indicat que s’ha demanat fins a tres vegades una reunió per coordinar-se, i “no ha estat possible”. “Fa molt temps que demanem aquesta coordinació”, ha apuntat Nogueras.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides