Trapero: “Què té de revolucionari llançar pedres contra la policia?”

Aragonès assegura que el Govern està "al costat" dels Mossos i Elena els demana no tenir por al debat polític

El major Josep Lluís Trapero, en l'acte del Dia de les Esquadres
El major Josep Lluís Trapero, en l'acte del Dia de les Esquadres

El cap dels Mossos d’Esquadra, el major Josep Lluís Trapero, ha encapçalat l’acte de les Esquadres celebrat aquest divendres i ha lamentat que últimament observen “comportaments grupals violents”. A Trapero li preocupa la “intolerància” contra el cos policial i ha demanat “respecte” per als Mossos. De fet, el major ha preguntat retòricament “què té de transformador i revolucionari” el fet de llançar pedres a la policia i cremar contenidors. “Com pot canviar el món?”, ha insistit. En aquest sentit, Trapero entén que l’exercici del dret de manifestació ha de “molestar”, però ha remarcat que no es poden “menystenir” les institucions.

D’altra banda, en un missatge en vídeo, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el Govern i les institucions catalanes estan “al costat” dels Mossos.

En termes similars s’ha pronunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que ha demanat “mirada llarga i ambiciosa” als Mossos i no tenir por del “debat polític rigorós” en un moment que comença una “nova etapa” per al cos. Elena ha traslladat el suport del Govern al cos i ha assegurat que és “un honor i un orgull” presidir aquest divendres el Dia de les Esquadres com a conseller d’Interior i ha dit que “servir” al costat dels Mossos per “garantir drets i llibertats” als més vulnerables és un “privilegi extraordinari”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides