L’Audiència de Barcelona imputa un mosso per detenció il·legal

L'agent acusava un activista prohabitatge d'agredir-lo, però un vídeo ha desmentit la versió del policia

ls Mossos detenen el jove activista en el desnonament de desembre del 2019
Els Mossos detenen el jove activista en el desnonament de desembre del 2019

El moviment per l’habitatge de Barcelona celebra la decisió de l’Audiència Provincial d’imputar un mosso d’esquadra per detenció il·legal i lesions lleus. L’agent va acusar un jove activista d’haver-lo colpejat amb el colze durant el desnonament d’un local ocupat fa dos anys, però un vídeo aportat per la defensa –Eduardo Cáliz, d’Arrels Advocats- ha demostrat que l’agressió no es va produir. De fet, la conclusió de l’Audiència de Barcelona és que el delicte que el mosso va denunciar “no existeix”.

“El cert és que de les imatges gravades amb una notable nitidesa no es desprèn que P.T. (el jove activista) donés cap colzada a la visera al mosso d’esquadra”, consideren els magistrats, que també han afegit que l’agressió “no ha estat corroborada per cap altre testimoni i sembla desmentida per les imatges”.

L’única prova contra el jove activista era, doncs, el testimoni de l’agent, el qual s’ha demostrat fals gràcies al vídeo. Com a conseqüència, la secció 7a de l’Audiència de Barcelona ha arxivat la causa contra l’activista, membre del Sindicat d’Habitatge del Raval i simpatitzant de la CUP, i ha decidit investigar el mosso per un delicte de detenció il·legal i un altre de lesions lleus, ja que l’arrest no estava justificat i va causar una cervicàlgia al jove.

Els fets van ocórrer el 19 de desembre del 2019, després que el Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret ocupés un local al carrer d’Ausiàs Marc de Barcelona amb la intenció de convertir-lo en la seu del sindicat. En el desnonament va intervenir la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (Brimo) i es van produir algunes càrregues contra els manifestants.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides