Puigneró anuncia el traspàs de les Rodalies de Lleida el 2024

L'R12 es transformarà en un sistema de dues línies que comportarà un cost anual de 9 milions

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest dimarts l’adjudicació del servei de Rodalies de Lleida a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a partir del 2024. “Aquesta serà la legislatura del traspàs i millora de Rodalies. Comencem per Lleida”, ha comunicat el vicepresident.

Puigneró ha explicat que es transformarà l’R12 en un sistema de dues línies que connectaran Lleida amb Cervera i Cervera amb Manresa, i que es doblarà la seva freqüència de pas. Concretament, la línia Lleida-Cervera (RL3) passarà de sis a 12 viatges, i la línia Cervera-Manresa (RL4) de tres a cinc. “Estimem que el servei incrementi en un 55% la demanda”, ha comentat.

Segons el vicepresident, el cost anual d’aquest traspàs serà de 9 milions d’euros. A més, l’executiu ha anunciat l’adquisició de nous trens per valor de 44 milions, el manteniment dels quals -durant 15 anys- pujarà fins als 21 milions d’euros. Aquest és el primer pas del Govern català per assolir el seu objectiu principal: obtenir la gestió total del servei de trens a Catalunya.

Puigneró ha afirmat que l’adjudicació de Rodalies de Lleida a FGC permetrà millores concretes pel que fa a la freqüència de trens, la cadència, una millor oferta en hora punta i una major qualitat del servei. Per això, el vicepresident ha insistit en el traspàs total i ha assegurat que “en el fons, estem fent un favor a l’Estat assumint aquesta gestió”.

Emplaço a l’Estat a fer efectiu el traspàs complet de Rodalies, no el de ‘fireta’ del 2019″, ha comentat Puigneró, que ha definit l’última concessió de competències com “un  traspàs de pa sucat amb oli”. El vicepresident i conseller ha assegurat que la gestió de FGC és més eficient que la de Renfe, i ha instat el Govern central a comprovar-ho: “Els convido a pujar-se i veuran les diferències”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides