Verge assegura que sancionar els clients no acabarà amb la prostitució 

La consellera d'Igualtat defensa un "abordatge integral" que acabi amb les desigualtats socioeconòmiques entre homes i dones

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, a 'La 2'

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha considerat que la llei que ha plantejat el PSOE per abolir la prostitució sancionant els clients no és suficient, i ha apostat per adoptar polítiques en tots els àmbits que evitin que les dones acabin exercint-la. En una entrevista a La 2 i a Ràdio 4, la consellera ha assegurat que “és il·lusori pensar que simplement introduint sancions als clients acabarem amb la prostitució“.

Verge ha defensat un plantejament “global”, que vagi més enllà de l’abolició en si mateixa, i ha recordat que, malgrat que el moviment feminista “no ha tingut mai una posició unànime” respecte a la prostitució, sí que comparteix la diagnosi: que “es produeix fruit de la desigualtat socioeconòmica que hi ha entre dones i homes“.

Per això, la consellera ha defensat polítiques que garanteixin “l’autonomia econòmica de les dones”, i “lleis que evitin que les sortides que algunes dones puguin tenir siguin acabar treballant en l’àmbit de la prostitució”. En aquest sentit, ha posat especial èmfasi en la Llei d’estrangeria ja que, segons ha afirmat, estableix condicions que “faciliten” que les màfies explotin sexualment les dones immigrants aprofitant-se de les seves necessitats econòmiques.

“Si no fem aquest abordatge integral on adrecem la situació socioeconòmica que fa que es mantingui aquesta desigualtat tan gran entre dones i homes, i treballem amb els homes i ataquem la demanda de prostitució, qualsevol llei que la vulgui adreçar és totalment deficitària”, ha conclòs Verge.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari