Sánchez, partidari d’eliminar de la Constitució la inviolabilitat del rei

El president del govern creu que Joan Carles I hauria d’oferir les explicacions que vol la ciutadania i defensa el comportament de Felip VI

Felip VI i Joan Carles I
Felip VI i Joan Carles I

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha considerat que “no és necessari” que es mantingui la inviolabilitat del cap de l’Estat, establerta a la Constitució, que troba que “és producte d’una altra època”, però “no d’una etapa de democràcia consolidada”, segons ha expressat en una entrevista a la Cadena SER, aquest dilluns.

Sobre eventuals modificacions de la Carta Magna, el president del govern ha assegurat que “a nosaltres ens agradaria”, però ha afegit que depenen del PP per formar la majoria necessària. Per a aconseguir-ho, ha avançat que faran “un esforç de pedagogia” i “de persuasió política”.

Sánchez, això sí, ha lamentat que el PP no s’ha avingut a modificar l’article 49 de la Constitució per eliminar la consideració de “disminuïts” sobre les persones amb discapacitat, i també ha retret a la formació conservadora que “es nega a complir tots i cadascun dels articles de la Constitució” perquè encara no han acordat la renovació del Consell General del Poder Judicial.

D’altra banda, ha considerat que el rei emèrit, Joan Carles I, hauria d’haver donat “totes les explicacions que té la ciutadania al cap”, però ha afegit que li causa “tristor” aquest “debat” perquè, segons el seu parer, “ara mateix tenim un cap de l’Estat que està compromès amb l’exemplaritat, amb la transparència, amb la regeneració”.

Sánchez també ha valorat de Felip VI que és “una persona austera” que “defensa una forma de practicar la condició de cap d’Estat” que ha etiquetat de “contemporània”, abans d’afirmar que “jo m’hi reconec, en aquesta mena d’actituds i comportaments, i els defenso perquè crec, a més, que tenim, en aquest cas, un gran rei”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.