La ponència del TC defensa la subvenció de les escoles que segreguen per sexe

L'esborrany considera "inconstitucional" la prohibició de finançar amb fons públics aquests centres

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) té damunt la taula el recurs presentat per Vox contra la prohibició de finançar amb fons públics les escoles que segreguen per sexe i, segons ha avançat eldiario.es, l’esborrany de la sentència estima parcialment el recurs del partit d’extrema dreta.

La ponència, escrita pel magistrat Ricardo Enríquez -un dels candidats a presidir l’òrgan- considera inconstitucional aquesta prohibició inclosa en la Lomloe, popularment coneguda com a llei Celaá. D’aquesta manera, en cas que la ponència s’aprovi el pròxim 26 d’octubre -data fixada perquè el ple del Constitucional debati l’esborrany- l’executiu de Pedro Sánchez haurà de reprendre les subvencions de les escoles que segreguen per sexe.

La llei esmentada estableix que “els centres sostinguts parcialment o totalment amb fons públics desenvoluparan el principi de coeducació en totes les etapes educatives (…), i no separaran l’alumnat pel seu gènere”. Segons el mitjà citat, però, l’esborrany argumenta que el principi de llibertat d’educació i el criteri dels pares estan per damunt dels plans que tingui l’executiu de dissenyar els models educatius i establir quines escoles han de ser subvencionades.

La ponència del magistrat del Constitucional ha arribat només una setmana després que el Govern de la Generalitat anunciés que el pròxim curs retirarà el concert econòmic als centres que separen els nens i nenes en aules diferents. Concretament, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, va explicar que no es renovarien els concerts del segon cicle d’Infantil, ESO, Batxillerat i Formació Professional que acabin aquest curs, una decisió que afectarà 11 escoles i més de 4.000 alumnes.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari