Zapatero demana “confiança” en el govern espanyol sobre Puigdemont

L’expresident del govern esgrimeix els indults com un aval de l’executiu central i admet que li va mancar iniciativa després de la sentència de l’Estatut

L'expresident Rodríguez Zapatero
L'expresident Rodríguez Zapatero

L’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha evitat pronunciar-se, adduint una manca “d’anàlisi” i “d’estudi”, sobre com l’executiu que encapçala Pedro Sánchez pot abordar millor el cas de l’expresident català Carles Puigdemont, i què pot fer el mateix Puigdemont, però ha demanat “confiança” en el fet que hi ha gent que se n’encarrega.

Jo no tinc cap dubte que hi ha gent pensant-hi. Tinguem confiança. De la mateixa manera que els indults han operat bé, tinguem confiança”, ha indicat en una entrevista al programa Cafè d’idees (Ràdio 4 i La 2), esgrimint com un aval la concessió de la mesura de gràcia als dirigents del procés presos.

Zapatero considera que “els passos” fets els darrers mesos han estat “extraordinàriament positius”, referint-se a la seva percepció sobre “el clima”, i ha defensat que els indults eren “absolutament necessaris” i “valents” per part de Sánchez. A més, ha destacatl’expectativa que genera la taula de diàleg, més que no pas “la meta”.

L’expresident espanyol ha advocat per “revisar el què ha passat des de la sentència del Tribunal Constitucional” sobre l’Estatut, com una “teràpia” per a totes les parts. Per la seva part, ha lamentat no haver reaccionat “amb molta més contundència i iniciativa política” per “evitar que la sentència portés a aquesta frustració i, després, al procés de mobilització” independentista.

Pel que fa a l’objectiu de l’independentisme de votar un referèndum, ha rebutjat una votació d’aquestes característiques, que considera que divideix i porta a “una via morta”, i ha destacat que “qui perd vol la revenja” esgrimint el fet que els resultats solen ser ajustats.

“El món ho va veure amb fredor i distància”, ha afirmat sobre l’1-O, abans de preguntar-se “On va, en un moment donat, una comunitat com Catalunya que no té qui li obri la porta al món?”.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari