La celebració del quart aniversari de l’1-O va acabar amb aldarulls

Unes 2.000 persones van sortir al carrer, en una mobilització que va acabar amb quatre menors detinguts

La commemoració del quart aniversari de l’1 d’octubre va tenir un seguiment més aviat pobre. La manifestació dels CDR a Barcelona va aplegar unes 2.000 persones i va tornar a acabar amb aldarulls. La mobilització va començar a les set de la tarda a Francesc Macià i la majoria de protestants van marxar quan van arribar a la Prefactura Superior de Policia, a Via Laietana.

Centenars de persones es van aplegar a l’avinguda Josep Tarradellas amb Francesc Macià i en qüestió de minuts ja ocupaven la Diagonal amb càntics que reivindicaven l’1 d’octubre. I així van arribar davant de la Prefactura Superior de la Policia on van posar una urna amb la paraula ‘Llibertat’ davant dels nombrosos Mossos d’Esquadra que formaven el cordó policial.

Al cap de pocs minuts van acabar els càntics i van cremar un contenidor que va ser el tret de sortida de les corredisses que van anar per la Ronda Sant Pere, la Ronda Universitat i, finalment, el Carrer Aribau, deixant un rastre de contenidors cremats. Sobre tres quarts de deu, els manifestants ja estaven en una zona que la policia no havia acordonat. Van llançar una pluja d’objectes de vidre als agents, que van carregar. Aquesta actuació va dispersar als manifestants que encara quedaven i va ser el punt final de la manifestació. La plataforma Alerta Solidària confirma la detenció de quatre menors.

Els CDR també van organitzar manifestacions a altres capitals. A Girona, mig miler de persones es van aplegar a la delegació del Govern darrere d’una pancarta que deia ‘Nosaltres vam decidir. Polítics traïdors’. Després de recórrer els barris de la ciutat van arribar a la subdelegació del govern espanyol on van cremar logotips de la policia i les sigles dels partits independentistes.

A Tarragona també van ser mig miler de manifestants, que van ocupar la Imperial Tàrraco tallant parcialment el trànsit. La mobilització no va tenir cap incidència greu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides