Nou toc del Consell d’Europa a Espanya per la politització del CGPJ

El Grup d'Estats contra la Corrupció destaca la manca d'avenços sobre el sistema d'elecció dels vocals

Pedro Sánchez i Pablo Casado
Pedro Sánchez i Pablo Casado

La politització del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha motivat un nou retret a Espanya, en aquest cas per part del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO), que ha lamentat l’absència d'”avenços positius tangibles” quant al sistema d’elecció dels vocals.

L’òrgan de govern dels jutges, la renovació del qual està pendent des del 2018 per la manca d’entesa entre PSOE i PP, insta Espanya a reformar el sistema d’elecció i destaca que “la situació és exactament la mateixa que la de l’informe del 2013”, l’any que es va formar per darrer cop la cúpula del CGPJ, i que va recomanar eliminar la selecció de jutges per part de polítics.

El GRECO, que sí que reflecteix avenços a Espanya pel que fa a altres recomanacions sobre prevenció de la corrupció i transparència, manté que la selecció dels vocals del Poder Judicial hauria de dependre de la judicatura i no de les Corts Generals, que considera que no haurien d’intervenir en cap etapa del procés de selecció.

L’informe es fa ressò, així mateix, del fet que la manca d’independència del Poder Judicial causa una “reiterada inquietud pública”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides