PP, Cs i Barcelona pel Canvi salven Colau de la reprovació

La dreta s'absté de la iniciativa d'ERC i JxCat, a qui assenyalen com a corresponsables dels macrobotellots

Ple de l'Ajuntament de Barcelona

Aquest dimecres ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona el ple extraordinari que ERC i JxCat han forçat per reprovar i demanar explicacions al Govern municipal sobre els macrobotellots i aldarulls de les festes de la Mercè. La iniciativa, però, només ha comptat amb el suport dels partits independentistes, i tant l’alcaldessa, Ada Colau, com els tinents d’alcaldia Jaume Collboni, Albert Batlle i Jordi Martí Grau s’han salvat de la reprovació gràcies a l’abstenció del PP, Cs i Barcelona pel Canvi.

Tot i que aquests tres partits també han criticat el dispositiu que l’Ajuntament havia preparat per fer front a les nits de la Mercè, s’han desmarcat de reprovar el govern de Colau i Collboni perquè consideren que ERC i Junts, com a formacions que integren el Govern de la Generalitat, també són responsables del que va ocórrer. De fet, en les seves intervencions, Luz Guilarte (Cs), Josep Bou (PP) i Eva Parera (Barcelona pel Canvi) han acusat els partits independentistes d’ometre responsabilitats.

Guilarte ha assegurat que darrere la convocatòria del ple hi ha motius “tacticistes” i “electoralistes” d’ERC i JxCat, mentre que Bou ha afirmat que “són tan responsables com el govern municipal”. Parera, per la seva banda, ha criticat que “tothom s’hagi volgut espolsar les responsabilitats” i ha assegurat que els grups independentistes són “els responsables de la major violència en democràcia al Parlament” degut a la “pedagogia de la desobediència” que han fet amb relació al procès.

(Visited 204 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari