PP, Cs i Barcelona pel Canvi salven Colau de la reprovació

La dreta s'absté de la iniciativa d'ERC i JxCat, a qui assenyalen com a corresponsables dels macrobotellots

Ple de l'Ajuntament de Barcelona

Aquest dimecres ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona el ple extraordinari que ERC i JxCat han forçat per reprovar i demanar explicacions al Govern municipal sobre els macrobotellots i aldarulls de les festes de la Mercè. La iniciativa, però, només ha comptat amb el suport dels partits independentistes, i tant l’alcaldessa, Ada Colau, com els tinents d’alcaldia Jaume Collboni, Albert Batlle i Jordi Martí Grau s’han salvat de la reprovació gràcies a l’abstenció del PP, Cs i Barcelona pel Canvi.

Tot i que aquests tres partits també han criticat el dispositiu que l’Ajuntament havia preparat per fer front a les nits de la Mercè, s’han desmarcat de reprovar el govern de Colau i Collboni perquè consideren que ERC i Junts, com a formacions que integren el Govern de la Generalitat, també són responsables del que va ocórrer. De fet, en les seves intervencions, Luz Guilarte (Cs), Josep Bou (PP) i Eva Parera (Barcelona pel Canvi) han acusat els partits independentistes d’ometre responsabilitats.

Guilarte ha assegurat que darrere la convocatòria del ple hi ha motius “tacticistes” i “electoralistes” d’ERC i JxCat, mentre que Bou ha afirmat que “són tan responsables com el govern municipal”. Parera, per la seva banda, ha criticat que “tothom s’hagi volgut espolsar les responsabilitats” i ha assegurat que els grups independentistes són “els responsables de la major violència en democràcia al Parlament” degut a la “pedagogia de la desobediència” que han fet amb relació al procès.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides