Aragonès evita culpar Sánchez de la detenció de Puigdemont

El president de la Generalitat diu que no li consta si el cap de l'executiu espanyol n'estava al cas

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha evitat culpar el president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, de la detenció de l’expresident català Carles Puigdemont, després que figures de l’independentisme com el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, consideressin una vergonya per al govern de Sánchez que Puigdemont quedés en llibertat després de ser detingut a Sardenya.

En una entrevista concedida al programa Cafè d’idees (La 2 i Ràdio 4), Aragonès ha rebutjat “especular” sobre si Sánchez estava o no al cas de la detenció de Puigdemont. “A mi no em consta”, ha respost quan li han preguntat si creu que el govern espanyol té alguna responsabilitat en la detenció de l’expresident català i líder de Junts.

En canvi, el president de la Generalitat n’ha culpat la cúpula del poder judicial espanyol, a la qual ha atribuït la intenció de voler fer que fracassi el diàleg entre els executius central i de la Generalitat. Pel que fa al govern de Sánchez, això sí, ha dit que “no pot fer veure que no té a veure amb ell” el fet que “l’aparell judicial de l’Estat manté la via repressiva”. També ha afirmat que “amb els indults no ha acabat la solució davant de la repressió” i ha instat Sánchez a legislar en aquest sentit.

D’altra banda, Aragonès ha assegurat que ni l’expresident Carles Puigdemont ni ningú de Junts li han demanat que trenqui la taula de diàleg. A més, ha dit que està “convençut” que Junts s’hi incorporarà en el futur.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.