Nova nit de botellots a la platja de Bogatell

Tot i que s'han registrat menys incidents, 39 persones han resultat ferides i 30 detingudes

La platja de Bogatell la tercera nit de festes de la Mercè

Foto: @Sainzdeaja

La tercera nit de les festes de la Mercè ha tornat a finalitzar amb aldarulls i destrosses, tot i que els incidents no han estat tan destacats ni nombrosos com els de la nit de divendres a dissabte. Aquesta matinada, però, els joves s’han traslladat a la platja de Bogatell de Barcelona, ja que els Mossos d’Esquadra han blindat els accessos a l’avinguda Maria Cristina i a la plaça Espanya de Barcelona.

En total, milers de persones han participat en un macrobotellot a la zona marítima de la ciutat i, a diferència de la passada nit, els aldarulls s’han produït cap a les sis del matí, quan la majoria de joves ja havien abandonat el lloc. Alguns grups violents han saquejat el restaurant L’Escamarlà i han destrossat els vidres d’altres locals i comerços de la zona. També han cremat motocicletes a l’avinguda Litoral i han llançat ampolles contra el dispositiu de Mossos d’Esquadra i els periodistes que cobrien els fets. Fins passades les set del matí, la policia no ha donat per acabada la dispersió dels violents.

Durant tota la nit, la Guàrdia Urbana i el SEM ha atès diversos ferits en baralles i víctimes de robatoris causats per aquests grups, els quals, segons el periodista de Catalunya Ràdio Dani Sainz, vestien tots de negre i agredien els joves per robar-los. Abans que es produïssin els aldarulls, els joves violents -aparentment organitzats-  han aprofitat la poca presència policial per actuar.

En total, 39 persones han resultat ferides, de les quals 16 han hagut de ser ateses en un hospital o ambulatori. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el director general dels Mossos, Pere Ferrer, ha informat d’una trentena de detencions i ha comentat que ha estat “una nit amb menys incidents que l’anterior”. Ferrer ha explicat que s’ha pogut fer una “extracció controlada” del grup que ha saquejat el restaurant L’Escamarlà, i que diversos agents de paisà han interceptat alguns joves violents que causaven baralles.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Nova nit de botellots a la platja de Bogatell”

  1. Si tenim els joves inactius en una olla a pressió, que esperem..
    Obrim els locals a on es troben els joves…
    Casals, centres cívics, hotels d’entitats, clubs, tallers i tot arreu a on participen activament i es relacionen amb la societat i entre ells. ah, i permetem que s’hi trobin …
    Es per salut mental, es per bé social, es per tothom.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides