La segona nit de la Mercè acaba amb 43 ferits, 13 per arma blanca

L'Ajuntament de Barcelona descriu els fets com un "problema d'ordre públic" i informa de 20 detinguts

Macrobotellot a plaça Espanya durant la Mercè

Foto: @Vega_Space

Unes 40.000 persones han participat aquesta segona nit de festes de la Mercè en un macrobotellot a la plaça Espanya i a l’avinguda Maria Cristina, que ha acabat amb aldarulls, destrosses i enfrontaments entre la Guàrdia Urbana i els joves. El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha comparegut aquest matí per valorar els fets, i ha explicat que els incidents van començar “després d’una assistència del SEM a una persona apunyalada”, a la confluència entre l’avinguda de Maria Cristina i l’avinguda de Rius i Taulet.

En total, segons Batlle, s’han registrat 43 ferits, dels quals tres estan greus i 13 tenen ferides per arma blanca, i s’han detingut 20 persones. El tinent d’alcalde de Seguretat ha considerat que els botellots han fet un “salt qualitatiu” respecte a aquest estiu, i ha afirmat que s’han convertit en un “problema d’ordre públic”. De fet, la segona nit de la Mercè ha acabat amb la crema de contenidors i d’arbres, amb dos vehicles de la Guàrdia Urbana “vandalitzats”, sis motos de lloguer cremades i amb la façana del Palau de Congressos destrossada, amb bona part dels vidres trencats.

Quan els efectius policials han tractat de desallotjar la zona, alguns joves han respost llançant-los ampolles de vidre. Segons Batlle, “hi ha hagut focus d’incidents fins a les vuit del matí” i, de fet, quan aquest matí els serveis de neteja han començat a retirar el gran volum d’escombraries i ampolles repartides per terra, encara quedaven alguns grups de joves.

El sindicat policial CSIF, per la seva banda, ha denunciat que un grup d’entre 300 i 400 persones han intentat assaltar la comissaria de la Guàrdia Urbana propera a la plaça Espanya, causant destrosses en les instal·lacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.