La segona nit de la Mercè acaba amb 43 ferits, 13 per arma blanca

L'Ajuntament de Barcelona descriu els fets com un "problema d'ordre públic" i informa de 20 detinguts

Macrobotellot a plaça Espanya durant la Mercè

Foto: @Vega_Space

Unes 40.000 persones han participat aquesta segona nit de festes de la Mercè en un macrobotellot a la plaça Espanya i a l’avinguda Maria Cristina, que ha acabat amb aldarulls, destrosses i enfrontaments entre la Guàrdia Urbana i els joves. El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha comparegut aquest matí per valorar els fets, i ha explicat que els incidents van començar “després d’una assistència del SEM a una persona apunyalada”, a la confluència entre l’avinguda de Maria Cristina i l’avinguda de Rius i Taulet.

En total, segons Batlle, s’han registrat 43 ferits, dels quals tres estan greus i 13 tenen ferides per arma blanca, i s’han detingut 20 persones. El tinent d’alcalde de Seguretat ha considerat que els botellots han fet un “salt qualitatiu” respecte a aquest estiu, i ha afirmat que s’han convertit en un “problema d’ordre públic”. De fet, la segona nit de la Mercè ha acabat amb la crema de contenidors i d’arbres, amb dos vehicles de la Guàrdia Urbana “vandalitzats”, sis motos de lloguer cremades i amb la façana del Palau de Congressos destrossada, amb bona part dels vidres trencats.

Quan els efectius policials han tractat de desallotjar la zona, alguns joves han respost llançant-los ampolles de vidre. Segons Batlle, “hi ha hagut focus d’incidents fins a les vuit del matí” i, de fet, quan aquest matí els serveis de neteja han començat a retirar el gran volum d’escombraries i ampolles repartides per terra, encara quedaven alguns grups de joves.

El sindicat policial CSIF, per la seva banda, ha denunciat que un grup d’entre 300 i 400 persones han intentat assaltar la comissaria de la Guàrdia Urbana propera a la plaça Espanya, causant destrosses en les instal·lacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides