Jaume Giró: “La nostra voluntat és pactar els pressupostos amb la CUP”

El titular d’Economia diu que el projecte els comptes del Govern haurien d’estar a mitjans d’octubre al Parlament

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha afirmat que la voluntat de l’executiu de Pere Aragonès és pactar els pressupostos de la Generalitat per l’any que ve amb la CUP. En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller Giró ha declarat que “la nostra voluntat, la del conseller d’economia en particular, és pactar els pressupostos amb la CUP”.  Giró ha afirmat que els comptes del govern català estan avançant en la seva elaboració, i que està previst que el projecte de pressupostos entri al Parlament de Catalunya a mitjans d’octubre com a molt tard.

El conseller d’Economia ha fet aquestes declaracions dos dies després que el PSC s’oferís a ERC per aprovar els pressupostos catalans com a alternativa  JxCat i la CUP. La viceprimera secretària del PSC i vicepresidenta segona del Parlament, Eva Granados, va dir dilluns que “Aragonès sap que si no es posa d’acord amb els seus socis, té la mà estesa del Partit Socialista i de Salvador Illa per poder parlar dels pressupostos“.

El conseller Giró també s’ha mostrat “partidari de negociar els pressupostos espanyols Junts i ERC al Congrés, i en un moment de millora del clima entre els dos governs, és fonamental preservar el català”. Giró ha fet aquestes declaracions coincidint amb el fet que el govern central hagi ajornat l’aprovació de la llei audiovisual després de les crítiques que ha rebut per part d’ERC i la resta de l’independentisme per no garantir un percentatge mínim d’obres en català. El titular d’Economia ha afirmat que “el risc que el català desaparegui del cinema és real” .

Per altra banda, el conseller Giró ha assegurat que a Catalunya “comencen a venir vents favorables per al creixement econòmic. Però hi ha incerteses. Com els preus de l’energia. L’economia catalana pot créixer aquest any fins al 6,2%” . En aquest context, Giró ha afirmat: “Jaume Giró té una sensibilitat d’esquerres molt més gran del que la gent es creu. Que hagi arribat a certs nivells en empreses no em fan oblidar els meus orígens”.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari