El nou ERTO de Seat afectarà entre 482 i 1.276 treballadors cada dia

La mesura s'aplicarà fins al juliol del 2022 davant la manca de xips

Planta de Seat a Martorell
Planta de Seat a Martorell

Seat preveu aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) des d’aquest 27 de setembre i fins al 30 de juny del 2020 que afectarà cada dia entre 482 i 1.276 treballadors, en funció de la disponibilitat de semiconductors per a la fabricació dels diversos models. En total, el màxim de treballadors als quals s’aplicarà l’expedient durant aquest període serà d’uns 11.000.

L’empresa automobilística, afectada per la crisi dels semiconductors que impacta sobre el sector a escala mundial, i els sindicats han acordat les xifres de treballadors afectats en el marc de la negociació iniciada aquest dimarts, quan han establert també les bases de l’ERTO, incloses les mesures organitzatives i un pla social.

L’abast de la mesura, que es preveu que sigui “dinàmica” per adaptar-se a l’evolució de la crisi, es notarà principalment a la planta de Martorell, que concentrarà una afectació de 322 a 1.076 empleats cada dia. La intenció de la companyia és que la reducció es cobreixi amb voluntaris i, les places restants, amb rotacions d’efectius de la plantilla.

Els sindicats volen que quedin al marge de l’ERTO els empleats de més de 55 anys, com es va fer amb l’anterior expedient, que es va aplicar a 550 treballadors fins al passat 30 de maig.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides