L’Advocacia de l’Estat refusa pronunciar-se sobre els avals de l’ICF

L'advocada general considera que emetre l'informe pot causar un "conflicte d'interessos" i la nul·litat del procediment

L'advocada general de l'Estat, Consuelo Castro

Foto: @justiciagob

L’Advocacia General de l’Estat ha evitat pronunciar-se sobre la legalitat dels avals de l’Institut Català de Finances (ICF) als 34 excàrrecs de la Generalitat condemnats pel Tribunal de Comptes per la promoció exterior del procés independentista. Encara que la delegada instructora del cas, Esperanza García, va sol·licitar un informe d’urgència a l’organisme per avaluar l’admissió dels avals, l’advocada general de l’Estat, Consuelo Castro, ha considerat que l’emissió de l’escrit no és procedent perquè l’Advocacia va exercir d’acusació durant la fase d’instrucció del procediment.

En el seu informe definitiu, presentat aquest dimarts davant el Tribunal de Comptes, Castro ha declarat que pronunciar-se sobre la legalitat dels avals pot causar un “conflicte d’interessos” i que es corre el “risc de nul·litat” del procediment. Una argumentació que coincideix amb la de l’advocat de l’Estat Rafael García Monteys, qui, precisament, va sol·licitar a Castro que es pronunciés en considerar que l’emissió de l’escrit podria afectar el paper que l’Advocacia ha tingut en el procediment.

En la mateixa línia que García Monteys, l’advocada general de l’Estat ha assenyalat que sol·licitar un informe a una de les parts sobre qüestions que afecten directament els interessos de la resta podria suggerir una predisposició del Tribunal cap a aquesta part. Castro també ha considerat que l’escrit podria afectar els principis de contradicció i igualtat que requereix el procediment.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.