La vacuna de Pfizer i BioNTech contra la covid és eficaç en els menors de 5 a 11 anys

L'assaig clínic també mostra que els efectes secundaris són similars als d'adults i adolescents

Vacuna de Pfizer i BioNTech contra la covid-19

Els primers resultats d’un assaig clínic de Pfizer i BioNTech -en el qual han participat més de 90 hospitals dels Estats Units, Finlàndia, Polònia i Espanya- indiquen que la vacuna de les companyies contra la covid-19 és eficaç en els menors de 5 a 11 anys, i que causa una resposta immunitària tan potent com en els adults i adolescents.

Un total de 2.268 nens i nenes han participat en l’assaig, i han rebut dues dosis de 10 micrograms de la vacuna, mentre que les dels adults contenen 30 micrograms. Segons els resultats, el nivell mitjà d’anticossos neutralitzats que han registrat aquests menors d’entre 5 i 11 anys és de 1.198, davant del 1.146 que va registrar un grup de 16 a 25 anys en un assaig anterior. Així doncs, la protecció davant el virus hauria de ser equivalent a la dels adults joves.

El procediment ha estat l’habitual i les dosis s’han administrat amb tres setmanes de diferència. L’assaig també ha revelat que el risc de patir efectes secundaris no és més gran en els nens que en els adults: “La vacuna ha estat ben tolerada amb efectes secundaris generalment comparables als observats en participants de 16 a 25 anys”, han assegurat Pfizer i BioNTech en un comunicat.

Les companyies tenen previst presentar els resultats de l’assaig a l’Agència Europea de Medicaments (EMA) i a l’Agència d’Aliments i Fàrmacs dels Estats Units (FDA) per tal de demanar que l’administració de la vacuna s’aprovi en els menors de 5 a 11 anys. Pel que fa als nens i nenes més petits d’aquesta edat, Pfizer i BioNTech estan treballant en altres assajos clínics en el quals administren dosis de 3 micrograms a menors de 5 anys, concretament a un grup de 6 a 24 mesos i a un altre de 2 a 5 anys. Els resultats, però, no es preveu que es publiquin fins al darrer trimestre de l’any.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides