4.000 euros de desperfectes a FGC pel macrobotellot a la UAB

El rector de la universitat afirma que no esperaven "que vingués tanta gent" a la falsa convocatòria

El campus de la UAB

Foto: @UABBarcelona

El macrobotellot que es va produir la nit del passat divendres al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha deixat desperfectes en les instal·lacions dels ferrocarrils per valor de 4.000 euros. Així ho ha anunciat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en un comunicat en el qual ha especificat els danys que es van causar.

Segons l’escrit, es van fer pintades a l’interior d’un tren i es van malmetre els seients d’un altre comboi. A més, cinc portes de les màquines validadores van patir danys, concretament a les estacions Universitat Autònoma, Les Fonts i Sant Cugat.

FGC ha condemnat “enèrgicament els comportaments incívics”, i ha explicat que, davant la “demanda no prevista” d’usuaris el divendres passat, va augmentar els recursos disponibles en set trens addicionals a la línia del Vallès, per tal de “minimitzar” les aglomeracions i riscos.

Per la seva banda, el rector de la UAB, Javier Lafuente, ha assegurat que “ningú s’esperava que vingués tanta gent” a la festa -que finalment va resultar ser falsa- i ha remarcat que “no tots” els estudiants que van assistir pertanyien a la universitat.

“Les 8.000 persones no eren alumnes universitaris. El centre va ser utilitzat d’una forma no usual per fer una festa, i hi havia gent que venia en trens de tot arreu, però no tots eren estudiants nostres“, ha assenyalat en una entrevista a RAC1. Lafuente ha lamentat la possible violació que els Mossos d’Esquadra estan investigant, i ha confirmat que hi ha una víctima d’una agressió homòfoba que “és estudiant de la UAB”.

El rector de la universitat també ha comentat que té constància d’un robatori i de l’entrada en quatre apartaments de la Vila Universitària i, en aquest sentit, ha assegurat que “intentarem trobar els responsables i ajudar tots els estudiants”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.