Desnonen una veïna del Farró i el seu fill tot i tenir un informe de vulnerabilitat

Els Mossos han advertit que denunciarien els que volien aturar-ho i han desallotjat els periodistes de la zona

Antiavalots al desnonament del barri del Farró

Foto: @SHCassoles

Una quarantena de persones convocades pels Sindicats d’Habitatge de Vallcarca i de Cassoles s’ha concentrat aquest matí al carrer de la Mare de Déu de Gràcia, al barri del Farró, per tractar d’aturar el desnonament de l’Olga i el seu fill de 19 anys amb Asperger. Tot i disposar d’un informe de vulnerabilitat, el jutge no ha ajornat el llançament i, finalment, set unitats ARRO dels Mossos d’Esquadra l’han executat.

Segons han explicat els sindicats, l’única alternativa que l’Ajuntament de Barcelona ha ofert a l’Olga i al seu fill és allotjar-se temporalment en una pensió, concretament en una habitació amb un llit, una opció que han rebutjat. En aquest sentit, el sindicat de Cassoles ha criticat que, durant el desnonament, el director de Serveis Socials de Sant Gervasi, Pere Güell, hagi “mentit als Mossos dient que existia una alternativa d’habitatge per a la família” en interpretar que “una pensió temporal és una alternativa”.

L’actuació dels antiavalots també ha estat motiu de polèmica a les xarxes. Els agents han advertit a les 40 persones assegudes a la porta de l’immoble per impedir el desnonament que les identificarien i denunciarien, recolzant-se en la llei mordassa, i han procedit a retirar-les d’una en una de l’entrada. Davant d’aquesta situació, el Centre de Defensa de Drets Humans IRÍDIA ha assegurat, a través de Twitter, que “l’actual interpretació i aplicació de la llei pels Mossos vulnera el dret a la protesta”, i ha afirmat que sancionar qui protesta contra els desnonaments “és un xantatge intolerable al moviment d’habitatge”.

A les xarxes socials, els periodistes presents durant els fets també han criticat que els Mossos els han impedit cobrir l’execució del llançament desallotjant-los del perímetre de seguretat sense donar cap explicació. Un fet que, “a la pràctica -tal com explica a Twitter pel periodista Andreu Merino- ens impedia gravar l’actuació policial perquè els vehicles de l’ARRO ens tapaven la visibilitat”, motiu pel qual han hagut de demanar permís als veïns per poder gravar des dels seus domicilis.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.