Vilagrà nega que la Moncloa vetés noms de Junts

La consellera, al contrari del que ha apuntat el vicepresident Puigneró, atribueix al president Aragonès la condició de presentar a la taula de diàleg només membres del govern

Aragonès, Puigneró i Vilagrà, a la jornada de convivència del govern, a la Vall d'en Bas
Aragonès, Puigneró i Vilagrà, a la jornada de convivència del govern, a la Vall d'en Bas

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha afirmat aquest dimecres que la decisió de vetar com a representants de la Generalitat a la taula de diàleg persones que no formen part del govern ha estat del president Pere Aragonès, i no de la Moncloa, el contrari del que han apuntat el vicepresident Jordi Puigneró i el dirigent de Junts Jordi Sànchez.

En una entrevista a RAC1, Puigneró ha manifestat “una intuïció”, citant “converses que hem tingut”, segons la qual aquest veto, que impedia que el mateix Sànchez i Jordi Turull participessin a la taula, l’ha imposat “el govern de l’Estat”. Vilagrà, però, ha negat categòricament a Catalunya Ràdio no només que l’executiu central vetés els noms que ja proposat Junts, sinó també que els conegués.

Puigneró, d’altra banda, ha negat que perilli la continuïtat del govern, i ha rebutjat parlar de crisi de govern. El vicepresident català considera que es tracta més aviat d’una “tensió” i ha assegurat que “estem fent les passes perquè sigui reconduïble”. A més, ha reconegut que “tenim tensions” i preveu que “en tindrem més”. “Si algú pensa que el conflicte es podrà resoldre sense JxCat va mal encaminat”, ha afirmat, això sí, sobre la taula de diàleg.

D’altra banda, mentre que Vilagrà ha defensat que el president Aragonès “lidera la mesa”i ha de “poder establir unes mínimes condicions”, Puigneró ha reiterat la versió de Junts, segons la qual no han assolit cap acord ni verbal ni escrit perquè la taula de diàleg amb el govern espanyol fos “de govern a govern”, sense figures externes, com ha remarcat Aragonès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.