Aragonès rebutja la delegació plantejada per JxCat

El partit de Puigdemont, acusat d’incomplir el compromís de designar només membres de l'executiu

El president Pere Aragonès, saludant l'exconseller Jordi Turull
El president Pere Aragonès, saludant l'exconseller Jordi Turull

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat els noms que Junts li ha proposat com a representants a la taula de diàleg amb el govern d’Espanya, que es reuneix demà dimecres.

Fonts properes a Aragonès citades per mitjans com RAC1, El Periódico i Nació Digital indiquen que hi havia un acord per una “negociació de govern a govern” a la qual només assistirien representants de l’executiu, i que això s’havia reiterat públicament i també durant la reunió de l’executiu català d’aquest dimarts, que s’ha aturat després que Junts hagi demanat un recés.

El president de la Generalitat, segons aquestes informacions, està molest perquè Junts ha difós els noms dels representants que vol enviar a la taula sense haver-los consensuat abans. Figures de la formació que encapçala l’expresident Carles Puigdemont han carregat públicament contra la taula de diàleg, que han impulsat en aquesta legislatura el govern espanyol i ERC.

Junts només havia plantejat la presència d’un membre del govern, el vicepresident Jordi Puigneró. Dos dels altres representants que volia enviar a la taula de diàleg són dos dels màxims dirigents del partit, el president de Junts, Jordi Sànchez, i el vicepresident i exconseller Jordi Turull, tots dos inhabilitats per a càrrec públic per la sentència del Tribunal Suprem que els va considerar culpables de sedició pels fets del 2017. El quart nom és el de la diputada al Congrés Míriam Nogueras.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.