Junts tria Puigneró, Sànchez, Turull i Nogueras per a la taula de diàleg

Els representants d'ERC seran el president Aragonès, Laura Vilagrà i Roger Torrent

Rull, Sànchez i Turull
Rull, Sànchez i Turull

Els dos partits de la coalició que govern la Generalitat de Catalunya han difós els noms dels seus representants a la taula de diàleg amb el govern espanyol, que es reprendrà aquest dimecres.

Junts per Catalunya ha optat per enviat només un representant que forma part del govern de la Generalitat, el vicepresident Jordi Puigneró. Els altres tres son Jordi Sànchez, president de Junts, l’exconseller de la Presidència i vicepresident de Junts, Jordi Turull, i la diputada al Congrés Míriam Nogueras.

Es dona la circumstància que Turull i Sànchez, que van sortir de la presó el passat mes de juny gràcies a l’indult concedit pel govern espanyol, segueixen estant inhabilitats per a l’exercici de càrrecs públics per la mateixa sentència que va condemnar-los a penes de presó com a culpables de sedició.

Els tres representants d’Esquerra Republicana (ERC), en canvi, són membres del govern: el president Pere Aragonès, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que va ser el president del Parlament de Catalunya l’anterior legislatura.

Aquest dilluns, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va confirmar que encapçalarà la delegació del seu executiu, de la qual també formaran part la vicepresidenta Yolanda Díaz i els ministres Félix Bolaños, Miquel Iceta, Isabel Rodríguez, Manuel Castells i Raquel Sánchez.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari