Ajudem a les afganeses

Des de la nova presa de govern de l’Afganistan per part dels talibans, s’ha posat el focus sobre les dones afganeses, parlant fins i tot de perillar no només la llibertat sinó fins i tot la vida de les dones pel simple fet del seu sexe. Estem totes i tots horroritzats, i intentem ajudar a sortir a tots / és els que tenen por i intenten fugir. Una actitud que ens honora i que demostra que no ens agrada mirar cap a un altre costat i sempre fem un pas endavant en aquest sentit.

Per descomptat, les occidentals, quan veiem una dona amb vel, i ja no dic res del burca, ens horroritzem i ho associem al fet que són víctimes passives d’una societat endarrerida, bàrbara i cruel. Amb aquest discurs, legitimem i donem per fet que el musulmà és dolent i amb això ens emboliquem a la bandera de salvadors totpoderosos i en ocasions utilitzem per “lluitar contra el terror” i envair països per “instaurar i ajudar en un procés de democratització” .

Així va actuar Estats Units i va fer la guerra a l’Afganistan i posteriorment vam participar en una missió d’una força internacional d’assistència per a la seguretat aprovada pel consell de seguretat de l’ONU, per donar suport al govern interí que va sorgir després de la guerra amb els Estats Units, això va passar el 2001.

Després de 20 anys ¿que va servir tot això?, de veritat creiem que podem imposar la cultura occidental? i el més important, en el cas que el que se sospita sigui cert i les dones siguin represaliades ¿que farem?

No estarem fent malament les coses? En algun moment durant aquests 20 anys hem escoltat les dones afganeses? O simplement actuem de manera paternalista i volem imposar la cultura i pensaments occidentals tal com fèiem antany?

Dir que una dona no pot ser feminista per portar vel i ser musulmana és, almenys des del meu punt de vista, racista i curt de mires i hauríem de deixar de jutjar, adoctrinar i passar a empatitzar i escoltar el diferent.

Ajudem a les dones afganeses, però abans hem de escoltar-les, només llavors podrem agafar de la mà i ajudar-les a començar a canviar la seva realitat dins la cultura musulmana.

(Visited 99 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari