Tres desnonaments aturats a Barcelona en un dia

Durant aquesta setmana hi ha hagut casos diàriament, però només s'ha executat un, el dimecres, a Sant Andreu

Furgons dels ARRO

Foto: @HabitatgeSTA

Tot i que la moratòria per impagament del lloguer i la suspensió dels desnonaments aprovada pel Govern espanyol segueix vigent fins al pròxim 31 d’octubre, durant la primera setmana després de la tornada de les vacances d’estiu a Barcelona hi ha hagut llançaments cada dia. Només aquest divendres se n’han produït tres a la capital catalana, els quals s’han aturat amb ajuda de la pressió veïnal.

Un d’aquests casos és el de la Mireia, de 23 anys, i la seva mare, Josefa, que té un 66% de discapacitat reconeguda i una incapacitat laboral. Aquest matí s’han enfrontat al segon llançament per desnonar-les del pis on la jove va néixer, a causa d’una demanda d’ocupació interposada pels familiars que van rebre en herència l’habitatge on viuen mare i filla, situat al carrer Comtessa Pardo Bazán de Barcelona.

Una quarantena de veïns, convocats pel Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu, s’han apropat a les deu del matí al domicili per tractar d’impedir el desnonament i, tot i que els Mossos d’Esquadra hi estaven presents, finalment la propietat ha accedit a ajornar-lo. Segons han explicat mare i filla a les xarxes, no disposen de cap alternativa d’habitatge digne, i els Serveis Socials es limiten a aconsellar-les que lloguin una habitació amb la pensió de la Josefa o que marxin a una altra comarca, una solució inviable ja que la mare de la Mireia té dificultats per desplaçar-se.

D’altra banda, el Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret també ha anunciat l’aturada d’un desnonament al carrer Diputació de Barcelona, fins on s’han desplaçat una desena de veïns. En aquest cas, les afectades també eren mare i filla i, segons ha explicat l’entitat, s’ha aconseguit ajornar el llançament a una nova data. El Sindicat d’Habitatge de la Sagrera ha informat també de l’aturada del desnonament d’un local ocupat, Can Jack, situat al carrer Matanzas.

Durant la setmana, de la mateixa manera que aquest divendres, s’han aturat la majoria de desnonaments, a excepció d’un que va tenir lloc el dimecres al carrer Gran de Sant Andreu i que va comptar amb la presència de deu furgons d’antiavalots. Segons va explicar el sindicat de Sant Andreu, “ens van encapsular, ens van gravar i van utilitzar inhibidors de senyal per incomunicar a les que estàvem encapsulades” i, finalment, el desnonament va acabar executant-se.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.