El president dels jutges espanyols renya Pedro Sánchez pels indults

Lesmes diu que la condemna no és una revenja i ataca el president per qualificar els indults de gest de concòrdia

Carlos Lesmes, president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, ha carregat contra Pedro Sánchez per la concessió dels indults. Ho ha fet a l’acte d’obertura de l’any judicial que s’ha fet a Madrid. D’entrada, ha reivindicat la “independència” de la Justícia i ha lamentat que el govern espanyol la posi en dubte “quan les decisions judicials es contraposen als seus designis, dificulten les seves estratègies o no són del seu gust”.

El president del CGPJ ha dit, a més, que la condemna per sedició “no es corresponia a una revenja” i, per aquest motiu ha recriminat a Sánchez, sense citar-lo, les seves paraules a l’hora de concedir els indults. En concret, s’ha referit a quan el president del govern espanyol va qualificar de “gest de concòrdia” els indults.

La renovació, pendent
Un altre dels punts que ha tractat Lesmes és la renovació del Consell General del Poder Judicial. L’òrgan fa més de tres anys que s’hauria d’haver renovat i està en funcions, però el desacord entre el PP i el PSOE ho ha impedit. Segons Lesmes, això perjudica greument el funcionament dels tribunals i la independència dels jutges.

Lesmes ha fet aquest discurs a l’obertura de l’any judicial, presidit per Felip VI. A l’acte hi ha assistit el president del TC, Juan José González Rivas, el president del Senat, Ader Gil, i la ministra de Justícia, Pilar Llop. També el líder del PP, Pablo Casado, la presidenta del Consell d’Estat, María Teresa Fernández de la Vega, i del cap de l’Estat Major de la Defensa, Teodoro López Calderón.

(Visited 141 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari