L’ampliació de l’aeroport del Prat de Barcelona afectarà la Ricarda

El president Aragonès demana rectificar el pla d'Aena per a l'aeroport perquè envaeix la zona protegida

L’ampliació de l’aeroport del Prat afectarà el paratge natural de la Ricarda. Així ho ha denunciat l’alcalde del Prat de Llobregat després de tenir per primer cop a les mans l’esborrany d’Aena.

Sembla, doncs, que no es complirien les promeses de “respectar al màxim el medi ambient” que van fer tant el govern català com l’espanyol. De fet, quan es va aprovar l’ampliació es va dir i repetir que no afectaria la Ricarda ni cap dels espais inclosos a la Xarxa Natura 2000.

A més, l’alcalde ha assegurat que ha rebut amb sorpresa que la xifra de 1.700 milions d’euros d’inversió que es va dir que es faria, no arribarà fins a l’any 2027. De moment només es planteja, diu, invertir-hi 360 milions.

El Govern no ha trigat a donar resposta a aquestes declaracions i a negar que es vegi afectat el paratge natural de la Ricarda. L’executiu diu que el document fixa les tarifes de l’aeroport i que, per fer-ho, necessita tenir en compte les inversions previstes. En cap cas, però, pot dir com s’han de fer aquestes inversions.

Segons el Govern, aquesta decisió depèn del pla director, un document que encara s’ha de definir i que ha de passar els filtres de la Generalitat, el govern espanyol i la Comissió Europea. En tot cas, el Govern defensa que l’ampliació del Prat es farà respectant el medi ambient i que es buscarà un impacte ambiental “mínim”.

Després de la negativa però, el president Pere Aragonès ha demanat rectificar el pla perquè, reconeix, envaeix la Ricarda, denuncia que “danya la zona protegida” i incompleix el “compromís de consens” assolit en el si de la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “L’ampliació de l’aeroport del Prat de Barcelona afectarà la Ricarda”

  1. No sé si aquesta colla ha tingut en conte que al invair una zona de animalons “lliures”, encara que posis ciment al terra continuaran anant amunt i avall el que provocarà atropellaments i accidents. I no serveix que posin tanques, sempre trobaràn algun lloc per on passar (per no parlar dels ocells)

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.