Aragonès adverteix a Sánchez que podria “tornar la inestabilitat”

El president de la Generalitat exigeix una solució democràtica, si no l'acord amb el PSOE "saltarà pels aires"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès
El president de la Generalitat, Pere Aragonès

Foto: @perearagones

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit aquest dilluns al Govern central que si no es dona una solució democràtica al conflicte català, “tornaran a haver-hi moments d’inestabilitat”. En una entrevista a Els Matins de TV3, ha recordat que l’Executiu català posarà sobre la taula de diàleg el referèndum i l’amnistia, i que si no hi ha “avenços” i el Govern de Pedro Sánchez no compleix l’acord d’investidura amb ERC, tot pot “saltar pels aires”.

Respecte a la presència del president espanyol en la reunió, prevista per la setmana del 13 de setembre, Aragonès ha assegurat que “no entendria” que no hi fos i que no concep “una reunió en la qual no hi sigui”, perquè Sánchez “sap la importància que té aquesta taula”. El cap de l’Executiu català ha explicat que mantenen converses amb la Moncloa per definir l’ordre de la reunió i establir un dia, però que fins ara no se li ha comunicat que el president espanyol hi vagi.

Els representants de la Generalitat que assistiran a la taula de diàleg es coneixeran els pròxims dies i, segons Aragonès, tot i les discrepàncies de JxCat “la posició del Govern serà compacta” i només hi haurà “una sola” estratègia de negociació. El president català ha defensat la necessitat de “revalidar” l’acord que pugui sorgir entre ambdues parts, i ha explicat que “volem un procediment acordat per votar com més aviat millor”.

Sobre els pressupostos del 2022, Aragonès ha insistit que l’objectiu és aprovar-los amb la majoria de la investidura -és a dir, amb els vots de Junts i la CUP- i ha assegurat que seran “coherents” amb els acords que van permetre formar el Govern.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.